Hrvatska

NEPRAVOMOĆNO: Marina Kraljević Gudelj kriva: Godinu dana zatvora ili rad za opće dobro

Njezin odvjetnik najavio je žalbu ustvrdivši da se u tom slučaju gone ljudi, a ne djela.

Piše: P/H

Bivša glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević Gudelj danas je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog krivotvorenja diplome zagrebačkog Filozofskog fakulteta nepravomoćno osuđena na godinu dana zatvora koji će biti zamijenjen radom za opće dobro.

Njezin odvjetnik najavio je žalbu ustvrdivši da se u tom slučaju gone ljudi, a ne djela.

Kraljević Gudelj, koja je prema nepravomoćnoj presudi krivotvorila diplomu iz engleskog jezika, književnosti i etnologije, tijekom postupka objašnjavala je kako iza svega toga stoji SOA.

Sutkinja je pak ustvrdila da se postavlja pitanje zbog čega u evidenciji Fakulteta nema njezinog diplomskog rada kao i zašto nje nema iz popisa studenata iz 1996. godine. Ocijenila je da se radilo o izrazito drskom ponašanju te je naložila da se diploma oduzme i uništi, a da radnu knjižicu dostavi županijskim vlastima radi poništenja stručne spreme.

Bivša glasnogovornica splitske policije je 2005. zaposlena u Odnosima s javnošću, a dvije godine kasnije raspoređena je na mjesto glasnogovornice i zatim mjesto voditelja Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

Krajem 2011. zatražila je premještaj u Ravnateljstvo policije, ali do premještanja nije došlo jer su službenici Ravnateljstva policije posumnjali u autentičnost diplome.

Postane li osuđujuća presuda pravomoćna, okrivljenica će jedan dan zatvora mijenjati s dva sata rada za opće dobro.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

diploma, krivotvorenje, Marina Kraljević Gudelj