A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste_cudo_poskokova_draga.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kazalište Kerempuh gostovalo u Beču s predstavom Ante Tomića | Politika+
Kultura

USPJEŠNO: Kazalište Kerempuh gostovalo u Beču s predstavom Ante Tomića

Ravnatelj Satiričkog kazalista Kerempuh Duško Ljuština izjavio je kako je predstava bila jako dobro organizirana.

Piše: PolitikaPlus

Satiričko Kazalište Kerempuh iz Zagreba gostovalo je u subotu navečer u kazalištu Akzent u Beču s predstavom "Čudo u Poskokovoj Dragi ili bilo jednom među poskocima " autora Ante Tomića.

"Jako smo zadovoljni uspjehom predstave" izjavio je Željko Koenigsknecht koji je igrao ulogu Joze Poskoka. Dodao je da je publika odlično primila izvedbu ocijenivši: "Vesela predstava u posebnoj atmosferi".

Vedran Mlikota koji je nastupio u ulozi najstarijeg sina, kazao je da je publika od početka pratila "svaku nijansu i pojedinost".

Kerempuh je pored tri scene koje ima u Zagrebu otvorio i četvrtu u Beču i nastavit ćemo suradnju s teatrom Akzent

Ravnatelj Satiričkog kazalista Kerempuh Duško Ljuština izjavio je kako je predstava bila jako dobro organizirana.

"Kerempuh je pored tri scene koje ima u Zagrebu otvorio i četvrtu u Beču i nastavit ćemo suradnju s teatrom Akzent," rekao je.

Sadržaj romana Ante Tomića "Čudo u Poskokovoj Dragi" nevjerojatna je priča, protkana osebujnim humorom o udovcu Jozi Poskoku i o njegovim sinovima zarobljenim u prostoru Zagore.

Odgaja, na svoju sliku i priliku, sinove Krešimira, Branimira, Zvonimira i Domagoja, nazvane po hrvatskim knezovima i kraljevima, uvjeren da je to svrha obitelji. Kada najstarijem sinu padne na pamet pronaći ženu, sjeti se svoje davne ratne ljubavi i tu počinju problemi i kaos.

U priču upadaju mediji željni skandala, dižu se branitelji, piju snobovski kokteli, tu je i policija, korupcija cvate, zlouporabljaju se položaji, otimaju žene. Predstava je slika našeg vremena.

Ante Tomić rođen je 1970. u Splitu. Radi kao profesionalni novinar u Jutarnjem listu. Jedan je od mlađih hrvatskih pisaca koji je za svoja djela primio mnoge nagrade.

Kazališna adaptacija njegova romana "Čudo u Poskokovoj Dragi" premijerno je izvedena u Satiričkom Kazalištu Kerempuh u Zagrebu 5. rujna 2010.

Organizator gostovanja Satiričnog Kazalista Kerempuh u Beču bilo je Kulturno sportsko društvo Zagreb i njegov predsjednik Blaško Papić u suradnji s teatrom Akzent u Beču.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kerempuh, kazalište, beč