Zagreb

OPREZ!: Od danas u Zagrebu na snazi oštre kazne za nepropisno parkiranje

Apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i uvažavaju jedni druge.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upozorio je danas vozače i vozačice da od sutra, 1. ožujka na snagu stupa redovno i potpuno provođenje Zakona o sigurnosti prometa na cestama, što znači i oštro kažnjavanje za nepropisno parkiranje.

Bandić u priopćenju podsjeća kako su prometni redari u zadnja dva mjeseca, po njegovu naputku, za premještanje nepropisno parkiranih vozila izdavali opomene i upozorenja, dok od sutra na snagu stupa redovna i potpuna provedba Zakona.

"U navedenom prijelaznom razdoblju mjerama izricanja opomena i upozorenja zbog učinjenog prekršaja, nastojali smo utjecati na svijest i savjest građana kako bi se prometnih propisa pridržavali zbog nas samih i sigurnosti svih sudionika u prometu. Vjerujem da smo i ovime, barem malo, doprinijeli tomu cilju", ističe gradonačelnik.

Apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i uvažavaju jedni druge, bez obzira jesu li u ulozi vozača ili pješaka.

"Jedino na takav način naš grad i nadalje može biti pozitivan primjer po mobilnosti, uređenosti i sigurnosti za sve nas. Cilj nije kažnjavanje niti punjenje proračuna, nego uvođenje reda u promet u mirovanju. U konačnici bili bismo najsretniji kada uopće ne bismo trebali koristiti nepopularne paukove, nego ih prodali ili darovali tamo gdje su potrebni", zaključuje Bandić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kazne, parkiranje, promet, zagreb