A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hnk_osijek2.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Osječka Gradska uprava zadovoljna rješavanjem problema u HNK-u | Politika+
Kultura

REAKCIJE: Osječka Gradska uprava zadovoljna rješavanjem problema u HNK-u

Nitko nije sretan kada mora arbitrirati netko izvan grada i Županije, ali je to bilo apsolutno jedino rješenje, kazao je Đapić.

Piše: PolitikaPlus

Osječka Gradska uprava zadovoljna je rješavanjem situacije i imenovanjem vršitelja dužnosti intendanta osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) te očekuje da će se tako osigurati prijelazno funkcioniranje kazališta, do imenovanja novog intendanta, s četverogodišnjim mandatom.

Ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić nedavno je, nakon izmjena Zakona o kazalištima, za v.d. intendanta imenovala Miroslava Čabraju, dramskoga glumca ove nacionalne kazališne kuće. Osječkom HNK-u zaprijetila je blokada rada i neisplata plaća, nakon što je dotadašnjem intendantu Božidaru Šnajderu mandat istekao 10. prosinca prošle godine, a osnivači i suvlasnici, grad Osijek i Osječko-baranjska županija, nisu se mogli dogovoriti o imemovanju vršitelja dužnosti intendanta.

Osječki dogradonačelnik Vladimir Ham kazao je na konferenciji za novinare da je Gradska uprava zadovoljna "odabirom mladog i energičnog čovjeka", koji, uz svoju glumačku struku, može odraditi i ovaj prijelazni posao.

"Zahvalni smo Ministarstvu kulture i ministrici Zlatar-Violić, na promptnom rješenju, jer se cijela procedura odradila najbrže što je zakonski moguće, a v.d. intendanta sada se može baviti programom i normalizacijom poslovanja kazališta", rekao je Ham dodavši kako su djelatnicima HNK jučer isplaćene plaće.

Predsjednik osječkog Gradskog vijeća Anto Đapić ocijenio je da su sada stvoreni temelji buduće komunikacije i odnosa s drugim suvlasnikom, Osječko-baranjskom županijom, odnosno za razgovor o perspektivama HNK, pa i izboru novoga intendanta.

"Nitko nije sretan kada mora arbitrirati netko izvan grada i Županije, ali je to bilo apsolutno jedino rješenje", kazao je Đapić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hnk osijek, kazalište, gradska uprava, osijek