A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kazališno vijeće prihvatilo ostavku ravnateljice HNK Šibenik | Politika+
Kultura

ODLUKA: Kazališno vijeće prihvatilo ostavku ravnateljice HNK Šibenik

Ostavku je ponudila prošloga petka zbog zamjerki šibenskih gradskih vlasti za netočno prikazanje financijskog izvješća HNK-a.

Piše: PolitikaPlus

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Šibenik prihvatilo je danas ostavku ravnateljice Nere Gojanović Kljajić, koju ju ponudila prošloga petka zbog zamjerki šibenskih gradskih vlasti za netočno prikazanje financijskog izvješća HNK-a.

Iz gradske uprave su je, naime, prozvali za neknjiženje računa kako bi prikazala bolju financijsku sliku šibenskoga HNK-a za prvih 9 mjeseci 2013.

Davor Šarić, predsjednik Kazališnog vijeća šibenskog HNK-a, nakon današnje sjednice kratko je kazao da je prihvaćen zahtjev ravnateljice za razrješenjem.

Zbog nemogućnosti daljnje suradnje i rada ravnateljica ne vidi način da i dalje obnaša funkciju čelne osobe šibenskog kazališta, te je razrješenje zatražila iz osobnih razloga, obrazložio je Šarić.

Svoju odluku Kazališno vijeće će poslati šibenskom Gradskom vijeću koje će o njoj raspravljati na idućoj sjednici. Epilog je ovo sukoba koji traje već neko vrijeme između ravnateljice i gradske uprave.

Gradonačelnik Željko Burić zamjerio je Gojanović Kljajić neuredno poslovanje, a revizija financijskog izviješća koju su napravile gradske službe, pokazala je da neke račune kazališna kuća nije knjižila kako bi se prikazalo bolje financijsko stanje.

Tu reviziju prošlog petka Kazališno vijeće nije prihvatilo ocijenivši da ravnateljica nije napravila propust u poslovanju, ali su njezinu ostavku danas potvrdili.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HNK ŠIBENIK, Kazališno vijeće, KAZALIŠTE