A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-300.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Karlovački gradski djelatnici osumnjičeni za štetu od 1,5 milijuna kuna | Politika+
Hrvatska

DORH: Karlovački gradski djelatnici osumnjičeni za štetu od 1,5 milijuna kuna

Sudac istrage zatvor zamijenio mjerom zabrane približavanje mogućim svjedocima.

Piše: PolitikaPlus

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu tražilo je određivanje istražnog zatvora za dvoje karlovačkih gradskih djelatnika, zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti u jednoj gradskoj ustanovi, mjesnom odboru i dobrovoljnom vatrogasnom društvu, ali je sudac istrage zatvor zamijenio mjerom zabrane približavanje mogućim svjedocima, doznaje se na karlovačkom Županijskom sudu.

Ovim kaznenim djelima osumnjičenici su si pribavili protupravnu imovinsku korist i oštetili spomenute ustanove za više od milijun i pol kuna, piše u kaznenoj prijavi uz koju su danas privedeni na saslušanje pred županijsku državnu odvjetnicu Gordanu Križanić, a potom i pred suca istrage Mladena Kosijera.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je, piše u kaznenoj prijavi, da su 43-godišnjakinja i 49-godišnjak u razdoblju od 2008. do 2013. kao odgovorne osobe zlouporabili svoj položaj i ovlasti na način da su potuzakonito prebacivali novac iz javne ustanove na svoje privatne račune i račune mjesnog odbora i dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Te su novce kasnije nezakonito koristili za svoje privatne potrebe, zbog čega ih se sumnjiči da su počinili zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje službene isprave, ovjeravanje neistinitog sadržaja i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, a sve kao "pojedinačni počinitelj kaznenog djela i u sudioništvu".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gradski djelatnici, istraga, dorh, karlovac, financijska šteta