Sport

OŠTRO: Ivica Kostelić: Austrijanci podcjenjuju kombinaciju jer su loši gubitnici

'Kada neki skijaš govori da bi trebalo izbaciti kombinaciju sa ZOI, čini mi se da taj nije pri zdravoj pameti, kao da je poludio.'

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić, koji je osvojio srebrnu medalju u super-kombinaciji na ZOI u Sočiju, izjavio je kako podcjenjivanje te discipline od strane Austrijanaca dolazi zato što nisu dobri u kombinaciji, te da to pokazuje i da su loši gubitnici.

"Kada neki skijaš govori da bi trebalo izbaciti kombinaciju sa ZOI, čini mi se da taj nije pri zdravoj pameti, kao da je poludio. Austrijanci s podcjenjivanjem govore o kombinaciji zato jer nisu dobri u njoj. U alpskom skijanju to je najteža disciplina jer povezuje dvije nemoguće stvari (spust i slalom), to je kao da u atletici imate natjecanje koje se sastoji od utrke na 100m i utrke na jednu milju", rekao je Ivica Kostelić, koji ima tri olimpijska srebra u kombinaciji, dok je njegova sestra Janica dva puta bila olimpijska prvakinja u toj disciplini.

"U nekoliko sportova koji su u posljednje vrijeme ušli u program zimskih olimpijskih igara ima disciplina vrlo upitne vrijednosti, a kako stvari idu uskoro bi mogli imati i grudanje na ZOI. Alpska kombinacija je najstarija disciplina i ako to netko želi izbaciti sa ZOI-a, izgleda da smo poludjeli", dodao je Ivica Kostelić.

Olimpijski pobjednik u spustu Austrijanac Matthias Mayer, koji je bio 13. u današnjoj super-kombinaciji, izjavio je kako se nije pripremao za kombinaciju jer daje preveliku prednost slalomašima. "Kombinacija je dobra za male skijaške nacije, jer mogu startati među 30 najboljih, a to je zato što velike nacije baš i ne cijene to natjecanje, koje po meni ne predstavlja skijanje u najboljem svijetlu", rekao je Mayer.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

skijanje, superkombinacija, ivica kostelić, olimpijske igre