A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Osijek: Prekosutra premijera dječje predstave 'Deveta ovčica' | Politika+
Kultura

NAJAVA: Osijek: Prekosutra premijera dječje predstave 'Deveta ovčica'

'Riječ je o prvoj ovogodišnjoj premijeri u osječkom Dječjem kazalištu, gdje su na sceni i lutke i glumci koji pričaju na neobično zanimljiv i smiješan način priču o odrastanju.'

Piše: PolitikaPlus

U osječkom Dječjem kazalištu Branko Mihaljević danas je najavljena premijera dječje predstave "Deveta ovčica" autorice Lidije Šesto, koja će se u režiji Ljudmile Fedorov održati u četvrtak, 13. veljače.

Riječ je o prvoj ovogodišnjoj premijeri u osječkom Dječjem kazalištu, gdje su na sceni i lutke i glumci koji pričaju na neobično zanimljiv i smiješan način priču o odrastanju, rekla je ravnateljica Jasminka Mesarić.

Strahovi od nepoznatoga prate svako djetinjstvo, kao i putove odrastanja, suočavanje sa životnim novinama, pa tako dječak Ivan koji treba krenuti u prvi razred osnovne škole ne može zaspati. Majka i ostali članovi obitelji uče ga da po starom, "oprobanom" načinu, brojanjem ovčica pokuša zaspati. I tada nastaje problem jer deveta ovčica ne može preskočiti preko ogradice na zelenoj livadi.

Riječ je o poučnoj priči koja djeci govori da ne treba odustati kada se pojave prve prepreke i problemi u životu, već da se treba uhvatiti "u koštac" s njima, istaknula je ravnateljica Mesarić.

Na sceni će biti glumci Edi Ćelić, Lidija Kraljić, Ivica Lučić i Inga Šarić, a autor glazbe je Tomislav Pehar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KAZALIŠTE, PREDSTAVA, Deveta ovčica, OSIJEK