A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-bernardic-112.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Davor Bernardić: SDP neće dopustiti da se Skupština pretvori u fikus! | Politika+
Zagreb

SKUPŠTINA: Davor Bernardić: SDP neće dopustiti da se Skupština pretvori u fikus!

'Već je postala praksa da se o ključnim stvarima u Zagrebu doznaje samo iz medija.'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić izjavio je kako SDP neće dopustiti da se Gradska skupština pretvori u fikus i eutanazira, te da se u njoj ne donose najvažnije odluke i ne raspravlja o najvažnijim stvarima za budućnost Zagreba.

Već je postala praksa da se o ključnim stvarima u Zagrebu doznaje samo iz medija, a Gradska skupština ne smije biti fikus već mora raspravljati o svim najvažnijim točkama za građane

Bernardić je to rekao na konferenciji za novinare koju je sazvao u stanci sjednice Gradske skupštine koju je zatražio zato što je skupštinska većina odbila raspravljati o korištenju i budućnosti ŠRC-a Svetice.

Sportski centar Svetice je dragocjeni biser u centru Zagreba za koji smo zadnjih mjeseci u medijima mogli saznati što bi se s tim prostorom moglo događati, ali nažalost samo iz medija, kazao je Bernardić.

Već je postala praksa da se o ključnim stvarima u Zagrebu doznaje samo iz medija, a Gradska skupština ne smije biti fikus već mora raspravljati o svim najvažnijim točkama za građane, poručio je Bernardić.

Iako su iz redova skupštinske većine te od samog predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora dolazile najave da će se raspravljati o budućnosti i korištenju Svetica, gradonačelnik Milan Bandić i Kosor odbili su tu točku uvrstiti u dnevni red.

Grad mora biti potpuno transparentan, otvoren i dostupan svojim građanima, te primjer pravilnog vođenja procedure i uvođenja reda u gradski prostor. Zagreb ne smije biti mjesto manjka transparentnosti, a Gradska skupština ne smije biti eutanazirana, poručio je Bernardić.

U vezi Svetica Bernardić je rekao da su htjeli saznati pod kojim uvjetima su korisnici do sada komercijalno koristili ŠRC.

Tamo se nalazi nedovršen bazen i već 15 - 16 godina nedovršeni Dinamov stadion. Želimo znati u kakvom su stanju sportske građevine na Sveticama i što je sa zemljišno-knjižnom zabilježbom Crkve o kojoj se ovih dana raspravljalo u medijima, poručio je Bernardić.

Osim toga, želimo znati zašto je prostor dodijeljen, a natječaj još nije završio, te hoće li se na tom prostoru i dalje moći okupljati građani, javni sportaši i rekreativci, dodao je predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Najavio je da će ta pitanja SDP poslati Gradskoj upravi da se o njima očituje u roku 30 dana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka skupština, davor bernardić, zagreb