Zagreb

NOVI TERET: Milan Bandić prevario građane: Žao mi je, voda će ipak poskupiti, ali nisam ja kriv!

'Do poskupljenja vode je došlo, ali odlukom resornog Ministarstva.'

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će ipak doći do poskupljenja vode, ali ne odlukom Grada Zagreba i Vodoopskrbe i odvodnje nego odlukom resornog Ministarstva poljoprivrede, a ono što može Grad Zagreb napraviti to je da zaštiti najugroženiji sloj stanovništva - primatelje socijalne pomoći i njima nadoknadi to poskupljenje.

"Oni drugi nažalost morat će platiti tu kunu i pol po kubiku", rekao je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

"Do poskupljenja vode je došlo, ali ne odlukom Vodoopskrbe i odvodnje i Gradske uprave nego, kuna i pol po kubiku, odlukom resornog Ministarstva. A ono što može napraviti Grad Zagreb, kao najsocijalniji grad u ovom dijelu Europe, jest da najugroženiji sloj stanovništva zaštiti i nadoknadi im to poskupljenje, onima koji su primatelji socijalne pomoći", rekao je Bandić.

Rekao je da Grad Zagreb ima cijenu vode u koju je ukalkulirao cijenu kubika vode sa svim sastavnicama tog kubika, od vađenja kubika vode do pipe koju otvorimo. "Jedini u Hrvatskoj imamo pročistač otpadnih voda, mehanički i biološki dio, utemeljen na najsuvremenijoj svjetskoj tehnologiji, i to košta. Ta cijena voda s odvodnjom i pročistačem je ispod dva eura za tisuću litara, dok primjerice dvije litre komercijalne vode košta isto toliko", rekao je.

Ustvrdio je da, uz Beč, Zagreb ima jednu od nakvalitetnijih voda u Europi.

Voda će, zbog Uredbe o visini naknade za korištenje voda, i u Zagrebu ipak poskupjeti iako je gradonačelnik Bandić nedavno novinarima izjavio da voda sigurno neće poskupjeti, a može se dogoditi i da pojeftini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

voda, zagreb, milan bandić