Kultura

PROJEKT: Filmska uspješnica 'Povratak u budućnost' kao mjuzikl u Londonu

Film će za tu priliku dramaturški prilagoditi kazalištu redatelj filma Robert Zemeckis i Bob Gale, koji zajedno sa Zemeckisom potpisuje scenarij.

Piše: PolitikaPlus

Slavni film "Povratak u budućnost" iz 1985., koji je proslavio mladog glumca Michaela J Foxa, zaživjet će u povodu obilježavanja njegove 30. godišnjice na londonskom West Endu i to kao mjuzikl.

Kako prenosi britanski BBC, film će za tu priliku dramaturški prilagoditi kazalištu redatelj filma Robert Zemeckis i Bob Gale, koji zajedno sa Zemeckisom potpisuje scenarij.

U filmu je Fox glumio mladića Martyja McFlyja koji putuje u prošlost u 1955., te svjedoči prijelomnom trenutku u srednjoškolskoj ljubavi svojih roditelja.

"Mjuzikl neće biti samo kopija slavnog originala, već ćemo nastojati u njemu prenijeti istinski duh filma", najavio je Gale. Kako je rekao, u planu je glazbu iz filma kombinirati s posve novim pjesmama kako bi dobili "svježu i zabavnu novu verziju filma koja pritom zna u cijelosti iskoristiti sve fantastične prednosti današnjeg kazališta". "Mislimo da je to najbolji mogući način obilježavanja 30. obljetnice filma", kazao je Gale.

Za Zemeckisa je ta SF komedija, u kojoj je uz Foxa u glavnoj ulozi igrao Christopher Lloyd, bila ogroman hit, iz kojega su proizašla i dva nastavka.

Na tekstu i glazbi će sa šesterostrukim dobitnikom nagrade Grammy Glenom Ballardom surađivati Alan Silvestri, koji je skladao glazbu za brojne Zemeckisove filmove, uključujući "Forresta Gumpa" i "Brodolom života".

Režirat će ga Jamie Lloyd, mladi redatelj s već brojnim uspješnicima na londonskoj kazališnoj sceni. Njegova produkcija "Povratka u budućnost" uključivat će, kako je rekao, "iluzije, vožnju skateom i brojna druga iznenađenja koja će utjeloviti duh filma, istodobno ga svježe interpretirajući za novu publiku".

"Povratak u budućnost" pridružit će se tako nizu filmskih hitova iz 80-tih godina prošloga stoljeća koji su uspješno zaživjeli i kao mjuzikli, nakon "Prljavog plesa", "Duha" i drugih, a njegovo je uprizorenje na West Endu planirano za 2015.

Zemeckisov posljednji filmski projekt je film Let iz 2012., kojio je Denzelu Washingtonu donio nominaciju za Oscara za najboljeg glumca.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kazalište, povratak u budućnost, mjuzikl