A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/esecura-110.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

E-SIM SECURA Srbi i Hrvati i dalje u virtualnom ratu | Politika+
IT

IGRA: E-SIM SECURA Srbi i Hrvati i dalje u virtualnom ratu

Jeste li se ikada zamišljali kao pripadnika gardijske brigade 'Tigrovi' i aktivnom sudjelovanju u obrani Hrvatske?

Piše: PolitikaPlus


"Jeste li se ikada zamišljali kao pripadnika gardijske brigade 'Tigrovi' i aktivnom sudjelovanju u obrani Hrvatske? Mislite li da kao izabran predsjednik imate sposobnosti dovesti eHrvatsku u doba nezapamćenog napretka? Mislite li da bi Vaše strateške vještine i analitička vizija omogućile postizanje epske vojne pobjede ili izgradnju ekonomskog carstva? Ovo je pravo mjesto na kojem možete to sami provjeriti."

'Srbija objavila mobilizaciju, rat neizbježan'. Poruka je to koja nas često dočeka na bespućima interneta. A o čemu je zapravo riječ?

Riječ je o e-sim secura, popularnom online geopolitičkom simulatoru koji omogućava igračima da sudjeluju kao građani u online verziji pravog svijeta.


- Hrvatska je, za razliku od stvarnosti, čak 3. vojna sila, ali okruženi smo agresivnim susjedima. Gotovo od osnutka virtualne Hrvatske vodimo obrambene ratove protiv Slovenije, Mađarske i Srbije, sa kratkim prekidima. Hrvatska ima dobro organiziranu vojsku no neprijatelji su sve jači i zato nam je potrebna vaša pomoći kako bi obranili Hrvatsku. Kliknite na link za registraciju!, poručuju idejni začetnici ovog simulatora.


I dok zemlje u okruženju u stvarnom svijetu pokušavaju podignuti razinu međosobnih odnosa, u virtualnom svijetu je 'stvarnost drugačija'.


- Jeste li se ikada zamišljali kao pripadnika gardijske brigade 'Tigrovi' i aktivnom sudjelovanju u obrani Hrvatske? Mislite li da kao izabran predsjednik imate sposobnosti dovesti eHrvatsku u doba nezapamćenog napretka? Mislite li da bi Vaše strateške vještine i analitička vizija omogućile postizanje epske vojne pobjede ili izgradnju ekonomskog carstva? Ovo je pravo mjesto na kojem možete to sami provjeriti. e-esim secura je besplatna browser igra koja oponaša mnoge oblike stvarnog života, zaneseno tvrde začetnici.


Ova igra je postavljena u "Novom svijetu" koji ima sve geopolitičke značajke jednake stvarnom životu (imena, lokacije zemalja i njihovih regija). Ulaskom u ovu igru, kao građaninu Novog svijeta, omogućeno vam je pratiti svoje političke, novinarske, ekonomske ili vojne vještine i stremljenja i promijeniti tijek povijesti.


- Uspjeh možete ostvariti kao pojedinac, ako imate prave životne vještine. Jer svi vaši zaposlenici, vojnici ili glasači su stvarni ljudi koje morate uvjeriti, raspravljati s njima ili jednostavno biti im prijatelj, poručuju organizatori i izražavaju uvjerenje da će se svi oni koji zaigraju zabaviti u nadmetanju sa našim susjedima te da ćete upoznati nove prijatelje ili pak steći dobro iskustvo.


- Dakle, kao i u stvarnome životu igru počinjete kako ''ebeba'' te kroz život gradite svoju karijeru, bila ona politička, vojna ili ekonomika sigurno će te se zabaviti. Za početak dovoljno vam je samo 2 minute vremena svaki dan dok ne ''odrastete'' virtualno. Pozivamo sve da se pridružite facebook grupi i dodate facebook profil, gdje možete pitati ako vam nešto nije jasno i mi svima nastojati što brže i kvalitetnije pomoći, poručuju začetnici igre.


Dakle, virtualni svijet malo je ipak drugačiji od stvarnog. Nadmetanja i ratovi među zemljama u okruženju su u punom zamahu. Ako vam je stalo do ovog zanimljivog druženja na internetu, ovom simulatoru se možete pridružiti na njihovoj grupi na fejsbuku.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rat, srbija, hrvatska, igrica, simulator, igra, e-sim secura