A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gavella-tri-sestre-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dugotrajnim ovacijama nagrađene Tri sestre Slobodana Unkovskog | Politika+
Kultura

GAVELLA: Dugotrajnim ovacijama nagrađene Tri sestre Slobodana Unkovskog

Tri Čehovljeve junakinje oživjele su Dijana Vidušin, Ivana Rošić i Jelena Miholjević,

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kazališna sezona u novoj kalendarskoj godini u Gavelli je u petak navečer nastavljena premijerom dramskog klasika Antona Pavloviča Čehova "Tri sestre" u režiji makedonskog redatelja Slobodana Unkovskog koju je publika nagradila dugotrajnim pljeskom i ovacijama.

Pod redateljskom palicom jednoga od najpoznatijih i najnagrađivanijih redatelja bivše Jugoslavije, tri Čehovljeve junakinje oživjele su Dijana Vidušin, Ivana Rošić i Jelena Miholjević, nekoliko puta nagrađena aplauzom na otvorenoj sceni.


Slobodan Unkovski prvi se puta predstavio hrvatskoj publici klasično uprizorivši Čehovljevo djelo, napisano 1900., u trosatnoj predstavi o čežnji za Moskvom, kao sinonimom potrage za srećom i drukčijim životom.

Drama je to i o neuzvraćenim ljubavima, potisnutim emocijama i neizgovorenim mislima, a na sceni teatra u Frankopanskoj progovorila je i o opsesijama i neurozama sadašnjosti, nastojeći razumjeti čovjeka, uvijek slično nepostojanog i u slabostima i u vrlinama.

Čehovljev jedinstveni svijet u jednoj od najznačajnijih drama svjetske književnosti u Gavellinoj produkciji odigran je prema prijevodu Čede Price. Dramaturgiju potpisuje Dubravko Mihanović, scenograf je Branko Hojnik, kostimografkinja Marita Ćopo, a svjetlo je oblikovao Zdravko Stolnik.

U predstavi još igraju Bojana Gregorić Vejzović, Ozren Grabarić, Sven Šestak, Ranko Zidarić, Hrvoje Klobučar, Živko Anočić, Filip Šovagović, Biserka Ipša, Filip Vidović, Ingeborg Appelt i Matija Čigir.