A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/euro-177.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Europska banka za obnovu i razvoj odvaja 200 milijuna eura za Hrvatsku | Politika+
Hrvatska

PLAN: Europska banka za obnovu i razvoj odvaja 200 milijuna eura za Hrvatsku

Sufinancirala vodoprivredne i projekte odvodnje u Hrvatskoj.

Piše: PolitikaPlus

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da razmatra mogućnost kreiranja programa kojim bi, uz kohezijske fondove EU, sufinancirala vodoprivredne i projekte odvodnje u Hrvatskoj, a za koje bi EBRD mogao odvojiti do 200 milijuna eura.

U sklopu tog programa C2CF "mobiliziralo" bi se dodatnih do 800 milijuna eura iz kohezijskih fondova Europske unije za takve projekte u Hrvatskoj, navode iz EBRD-a.

Sredstva bi se koristila za financiranje do 15 projekata u sektoru vodoprivrede i odvodnje u Hrvatskoj, koja bi se odobravala komunalnim poduzećima.

Prvi među predviđenih 15 projekata mogao bi, prema odvojenom priopćenju EBRD-a, biti projekt obnove i gradnje novog pogona za pročišćavanje voda, projekt Usluga Poreč d.o.o., koji predviđa obnovu sustava otpadnih voda i gradnju novog pogona za njihovo pročišćavanje u Poreču.

Za taj bi projekt EBRD u sklopu programa C2CF mogao lokalnom komunalnom poduzeću Usluga Poreč dodijeliti kredit u iznosu do 20 milijuna eura. Ukupni troškovi tog projekta kojega bi sufinancirao EBRD, uz kohezijske fondove EU, iznose do 84,11 milijuna eura.

Upravni odbor EBRD-a trebao bi donijeti odluku o programu C2DF 26. ožujka ove godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

novac, fond, ebrd