A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Predstave osječkog Dječjeg kazališta vidjelo 63.000 gledatelja | Politika+
Kultura

BROJKE: Predstave osječkog Dječjeg kazališta vidjelo 63.000 gledatelja

Na raznim gostovanjima odigrano je 118 predstava, koje je vidjelo gotovo 18 000 posjetitelja, izjavila je Hini ravnateljica Mesarić.

Piše: PolitikaPlus

Predstave Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Osijek prošlogodišnje kazališne sezone vidjelo je gotovo 63.000 gledatelja u Osijeku i drugim dijelovima Hrvatske te na gostovanjima u brojnim državama.

Ranateljica osječkoga Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića izvijestila je kako su lani izvedene 332 predstave što u Osijeku, na gostovanjima te raznim festivalima, među kojima je najviše izvođena predstava "Grga Čvarak", čak 60 puta.

Na raznim gostovanjima odigrano je 118 predstava, koje je vidjelo gotovo 18 000 posjetitelja, izjavila je Hini ravnateljica Mesarić.

Istaknula je kako je unatoč teškim financijskim vremenima, prošle godine osječko Dječje kazalište imalo pet premijernih predstava i nekoliko obnova starih predstava.

Uz brojne druge nagrade osječkim je kazalištarcima posebno draga nagrada za najbolju scensku prilagodbu za predstavu 'Grga Čvarak', te organizacija 24. susreta lutkara i lutkarskih kazališta na kojemu je sudjelovao 300 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Tradicija lutkarstva u Osijeku počela je 1958. godine.

Uz niz kazališnih dječjih predstava u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića odvijaju se svakodnevno zanimljivi brojni drugi kulturni sadržaji namijenjeni najmlađima, među kojima su razne radionice i druženja, rekla je ravnateljica Jasminka Mesarić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

osijek, dječje kazalište, kazalište