Sport

NOVINAR?: Lažni svećenik pokušao ući u Schumacherovu sobu

''Ako je to doista bio novinar koji je nelegalno pokušao doći do informacija, onda je to zbilja žalosno.''

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Muškarac prerušen u svećenika pokušao je ući u sobu bolnice u Grenobleu u kojoj je u induciranoj komi zvijezda Formule 1 Michael Schumacher,kazao Schumacherova glasnogovornica.

''Ako je to doista bio novinar koji je nelegalno pokušao doći do informacija, onda je to zbilja žalosno.''

"Zaštitari su zaustavili čovjeka prerušenog u svećenika. On se pritom predstavio kao novinar, ali nemamo podatke o kome se radi. Ako je to doista bio novinar koji je nelegalno pokušao doći do informacija, onda je to zbilja žalosno", kazala je glasnogovornica Sabine Kehm.

Odjel u kojem je Schumacher čuvaju zaštitari, a na izričit zahtjev obitelji pristup tom odjelu imaju samo njegovi liječnici i medicinsko osoblje. Ispred bolnice u Grenobleu su deseci reportažnih kola i oko 300 novinara.

Operacijom na glavi bivšeg svjetskog prvaka u formuli 1 Nijemaca Michaela Schumachera (44), koji je u nedjelju pretrpio teške ozljede prilikom pada na skijanju u francuskim Alpama, obavljena tijekom noći s ponedjeljka na utorak u bolnici u Grenobleu, Schumacheru je uklonjen veliki hematom iz mozga s kojim je smanjen pritisak na mozak zbog čega je primijećen napredak u njegovom stanju koje je sada "pod boljom kontrolom", objavili su danas liječnici.

"Taj je hematom bio veći i dostupniji od ostalih, te smo procijenili kako ga možemo odstraniti bez rizika", rekao je
Emmanuel Gay, glavni neurokirurg bolnice u Grenobleu .

"Sada smo manje zabrinuti no jučer, ali jasno je kako se situacija može promijeniti tijekom večeri ili sutrašnjeg dana. Sljedeća 24 sata su ključna", izjavio je Gerard Saillant, specijalist za operacije mozga i kralježnice, te predsjednik instituta Međunarodnog automobilističkog saveza (FIA) koji je osobno preuzeo vođenje Schumacherova liječničkog konzilija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MICHAEL SCHUMACHER