A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/novinari.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Dodijeljene FIJET nagrade Marko Polo za najbolje putopise | Politika+
Kultura

PRIZNANJA: VIDEO Dodijeljene FIJET nagrade Marko Polo za najbolje putopise

Nagradu dobili Meri Šilović (Slobodna Dalmacija) te Gianpaolo Bonome iz Italije, Milana.

Piše: PolitikaPlus
Dodjeli je, kao i prošle godine, prisustvovao predsjednik FIJET-a Tijani Haddad (iz Tunisa) koji je, osim dugogodišnje odlične suradnje s hrvatskim FIJET-om, pohvalio i hrvatske turističke rezultate zadnjih godina koji su Hrvatsku svrstali među najvažnije turističke zemlje svijeta.

Hrvatski ogranak Međunarodne federacije turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET) danas je, u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND), po drugi put dodijelio nagrade "Marko Polo-slavni putopisac" za najbolje putopise objavljene protekle godine domaćim i stranim novinarima, a dobili su je Meri Šilović (Slobodna Dalmacija) te Gianpaolo Bonome iz Italije, Milana.

Na dodjeli nagrada u Novinarskom domu u Zagrebu, predsjednica hrvatskog FIJET-a Tina Čubrilo naglasila je da je te nagrade prihvatio i FIJET kao svoje međunarodne nagrade novinarima-putopiscima kako bi promovirali tu novinarsku formu i njenu važnost za promociju odredišta, običaja i načina života u svijetu.

Podsjetila je i da nagrada nosi ime Marka Pola, jer osim što je rođen na Korčuli, pa je time povezan s Hrvatskom, smatra ga se uz ostalo i začetnikom putopisnog novinarstva.

Osvrnula se i na jučerašnji okrugli stol na temu "Putopis u turističkoj promociji" na kojem je iznova ukazano na važnost putopisa za turizam, kao jednog od najjačih 'oružja' u promociji, koje se na žalost u Hrvatskoj teško objavljuju i čiju važnost često nedovoljno razumiju i mediji i turizam.

Putopisi mogu biti dobre priče i 'mamac' za turiste, posebno u manje poznata odredišta, istaknula je Čubrilo.

Dodjeli je, kao i prošle godine, prisustvovao predsjednik FIJET-a Tijani Haddad (iz Tunisa) koji je, osim dugogodišnje odlične suradnje s hrvatskim FIJET-om, pohvalio i hrvatske turističke rezultate zadnjih godina koji su Hrvatsku svrstali među najvažnije turističke zemlje svijeta.

Osim Haddada, na dodjeli su bili i predstavnici FIJET ogranka Turske, Slovenije, Srbije i BiH te novinari koji prate turizam, a njih 16 od FIJET-a Hrvatska dobilo je zahvalnice "Prijatelji FIJET-a" za unapređenja specijalističkog novinarstva i prijateljskih odnosa.

Iste je zahvalnice dobilo i sedam partnera FIJET-a, među kojima i ministar turizma Darko Lorencin, kao i direktor zagrebačkog Hotela Esplanade Ivica Max Krizmanić koji je s Čubrilo potpisao ugovor kojim Esplanade postaje prvi FIJET hotel u Hrvatskoj, a slijedom čega će članovi tog udruženja iz Hrvatske i svijeta ostvarivati određene popuste u tom hotelu.

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TURIZAM, PISCI, NOVINARI, KNJIGE, HND