Kultura

JUBILARNA: Kazalište Mala scena: Predstava Priča o svjetlu doživljava 100. izvedbu

Riječ je o predstavi iz svojevrsnog serijala, namijenjenog djeci od 1,5 do 5 godina u pratnji roditelja.

FOTO: Press
Piše: PolitikaPlus

Predstava Priča o svjetlu (http://www.mala-scena.hr/home/predstave/prica-o-svjetlu.aspx), ovog petka, 13. prosinca, doživljava jubilarnu 100. izvedbu. Riječ je o predstavi iz svojevrsnog serijala, namijenjenog djeci od 1,5 do 5 godina u pratnji roditelja, koji, uz navedenu, uključuje predstave Priča o kotaču, Priča o oblaku i Priča o vodi, a od 13. veljače 2014. godine i Priču o zvuku, poručuju iz Male scene.

 

Ivica Šimić predstavom Priča o svjetlu produbljuje svoje istraživanje mogućnosti komunikacije s najmlađom kazališnom publikom. Svjetlost je, kao i gravitacija (kojom smo se bavili u našim slavnim Padobrancima), posvuda oko nas. Pa čak i onda kad padne mrak, svjetlost je s nama: mrak ne postoji, već samo nedostatak svjetla zamračuje nam vidik. Izvori su svjetlosti svuda oko nas - od prirodnih izvora: Sunca, Mjeseca, zvijezda, ali i vatre, krijesnica, sve do umjetnih svjetiljaka, žarulja, baterija, reflektora, itd.

 

Predstavu autorski potpisuje Ivica Šimić, a njezinu produkciju Vitomira Lončar. Ostatak kreativnog tima predstave čine: Dinka Jeričević (scenografkinja), Željka Fabijanić (oblikovateljica svjetla), Vedrana Klepica (dramaturginja), Hana Letica (kostimografija i oblikovanje kutija), Ana Šesto ( fotografkinja), Petra Held (oslikavanje scenografije) i Dunja Nemčić (oblikovanje figura).

 

Kazališni život predstave Priča o svjetlu nastavlja se već ovog vikenda sa šest izvedaba, od kojih će četiri biti izvedene na pozornici kazališta Mala scena, a dvije u zagrebačkom dječjem vrtiću Košnica.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predstava, priča o svjetlu, Mala scena