Zagreb

RAZGOVORI: Bandić u Banjoj Luci najavio jačanje suradnje Zagreba i tog grada

Bandić se sastao sa banjolučkim gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem.

Piše: PolitikaPlus

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je u četvrtak u Banjoj Luci jačanje suradnje s tim gradom dodajući kako je i njegova osobna želja graditi dobre odnose sa svim narodima u Bosni i Hercegovini.

Bandić se sastao sa banjolučkim gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem, a nakon toga je novinarima kazao kako se sada otvaraju nove mogućnosti suradnje dva grada koji dijele slične razvojne i infrastrukturne probleme pa bi razmjena stečenih iskustava mogla biti od obostrane koristi.

Banjolučki gradonačelnik Gavranović je potvrdio kako je zainteresiran za iskustava gradske uprave Zagreba te je potvrdio spremnost na daljnju suradnju, a ona će se nastaviti i kroz uzvratni posjet planiran za iduću godinu.

"To je naš interes i potreba", izjavio je Gavranović.

Susretu je nazočio i banjolučki biskup Franjo Komarica pa je ponovo pokrenuto pitanje rada Katoličkog školskog centra (KŠC), koji je u velikim finacijskim problemima.

Banjolučki je biskup u srijedu upozorio kako gimnaziji koja djeluje pri KŠC-u prijeti zatvaranje jer vlasti Republike Srpske tu školu tretiraju kao privatnu i odbijaju je financirati iz proračuna.

Bandić je izjavio kako je dogovoreno da se radi na rješavanju pitanja financiranja KŠC-a.

"Gajim dobre i prijateljske odnose sa sva tri naroda u BiH ali mi je dužnost da, koliko mogu, pomognem pripadnike hrvatskog naroda, s obzirom na dužnost koju obavljam", rekao je Bandić ne sugerirajući moguća konkretna rješenja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, milan bandić, banja luka