A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/GSV-26-11-2013.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Proračun za poslodavce je preambiciozan, za sindikate nije razvojan | Politika+
Mojbiz

GSV: Proračun za poslodavce je preambiciozan, za sindikate nije razvojan

Nakon gotovo trosatne rasprave GSV je zaključio da prima na znanje rebalans proračuna za 2013., te prijedlog proračuna za 2014. s projekcijama za 2015 i 2016.

Piše: PolitikaPlus

Gospodarsko-socijalno vijeće  primilo je danas na znanje Vladin prijedlog rebalansa državnog proračuna za ovu te prijedlog proračuna za iduću godinu,  poslodavaci smatraju da je za iduću godinu preambiciozno prognoziran gospodarski rast, dok sindikati smatraju da proračun nije razvojan.

 

Nakon gotovo trosatne rasprave GSV je zaključio da prima na znanje rebalans proračuna za 2013., te prijedlog proračuna za 2014. s projekcijama za 2015 i 2016., o čemu je izvjestio predstavnik Vlade, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

 

Predstavnik poslodavaca Bernard Jakelić rekao je kako je proračun za iduću godinu tehnički korektan, a najveće zamjerke HUP-a su preambiciozan i optimističan gospodarski rast koji će se, vrlo teško realizirati.

 


 

Predstavnika sindikata Damir Jakuš podsjetio je kako su sindikati od prijašnjih Vlada tražili da potiču rast gospodarstva. dok od ove Vlade, koja nema takvih mogućnosti, traži da proračun stavi u funkciju naručitelja radova.


Ministar Mirando Mrsić je dodao da su socijalni partneri iskazali povjerenje Vladi na uspostavi dugoročno održivog proračuna, što je iskazano u projekcijama proračuna za 2015. i 2016.

 

 

Na što mu je sindikalac Jakuš odgovorio kako nema bezrezervne podrške svim politikama koje će se voditi u tom smislu.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hup, damir jakus, mirando mrsic, GSV