Svijet

DVOJBENO: British Airways odbio ukrcati bolesnog pretilog mladića u zrakoplov

U priopćenju britanske kompanije stoji kako je takvom putniku nemoguće pružiti svu potrebnu sigurnost

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Jedna je francuska obitelj od kraja listopada bila blokirana u Chicagu u Sjedinjenim Državama jer je britanska zrakoplovna tvrtka British Airways odbila u zrakoplov ukrcati njihova pretilog sina te će se obitelj 19. studenoga u domovinu vratiti brodom Queen Mary 2.

Kevin Chenais (22), zbog hormonalnog poremećaja teži čak 230 kg zbog čega su ga roditelji prije godinu i pol doveli na liječenje u poznatu čikašku kliniku Mayo.

Iz Chicaga do New Yorka Kevin je u utorak zajedno s roditeljima putovao vlakom 21 sat.

Od kraja listopada obitelj je boravila u hotelu u zračnoj luci u Chicagu, nastojeći se domisliti načinu na koji će otputovati, pošto je British Airways odbio u neki od svojih zrakoplova ukrcati Kevina koji se kreće uz pomoć invalidskih kolica, treba neprestanu medicinsku skrb i stalnu opskrbu kisikom.

U priopćenju britanske kompanije stoji kako je takvom putniku nemoguće pružiti svu potrebnu sigurnost tijekom leta. U utorak su obitelji Chenais uslugu prijevoza ponudili Air France i Swissair, no s obzirom na to da su na razne nepredviđene troškove ranije potrošili veću svotu novaca od predviđene, Rene Chenais, mladićev otac, ponudu je bio prisiljen odbiti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

debljina, british airways, pretilost