A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/X-Y-Z/youtube-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

YouTube priprema uslugu slušanja glazbe na pretplatu | Politika+
IT

NOVOST: YouTube priprema uslugu slušanja glazbe na pretplatu

Usluga bi mogla biti pokrenuta sljedeće godine, kazali su u petak dobro obavješteni izvori.

Piše: PolitikaPlus

YouTube, on line podružnica video snimaka američkog internetskog diva Googlea, priprema uslugu slušanja glazbe na pretplatu, kako bi konkuriralo internetskim stranicama poput Spotify.

Usluga bi mogla biti pokrenuta sljedeće godine, kazali su u petak dobro obavješteni izvori.

Korisnici YouTubea mogli bi pristupiti besplatno opsežnom katalogu glazbe i video-spotova te stranice ali će imati opciju plaćanja za "premium" uslugu, bez reklama, koja bi ponudila ekstra usluge, poput mogućnosti skladištenja pjesama kako bi ih se moglo slušati bez priključivanja na internet.

Uvođenje plaćene usluge omogućilo bi YouTubeu da se distancira od besplatnog nuđenja glazbenih video spotova na svojoj stranici, koje često postavlja probleme kršenja autorskih prava iako nositeljima tih prava omogućava blokiranje dotičnog sadržaja ili postavljanje reklame preko njega kako bi ostvarili prihode.

Radi se o novim naporima Googlea za većom zaradom s YouTubeom koji je otkupio 2006. za 1,65 milijardi dolara i koji mu danas donosi dio od svojih reklamnih prihoda.

Stranica, u početku posvećena besplatnoj ponudi amaterskih video sadržaja pokrenula je u svibnju prve plaćene ponude postaja s profesionalnim sadržajima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

YOUTUBE