A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-300.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Karlovac: U eksploziji potpuno uništen stan, vlasnica lakše ozlijeđena | Politika+
Crna kronika

EKSPLOZIJA: Karlovac: U eksploziji potpuno uništen stan, vlasnica lakše ozlijeđena

Brigu o evakuiranim stanarima preuzeo je Hrvatski crveni križ.

Piše: PolitikaPlus

Vlasnica stana, koji je uslijed jake eksplozije potpuno razoren u jutrošnjoj eksploziji u Karlovcu, zadobila je lakše ozljede, a stanari 28 stanova su evakuirani zbog mogućih konstrukcijskih oštećenja zgrade.

Brigu o evakuiranim stanarima preuzeo je Hrvatski crveni križ.

Liječnica Hitne pomoći Gordana Kranjec, koja je pružila pomoć osamdesetogodišnjoj Nevenki Bibaš, kazala je za ozljede da "nisu dramatične", te da će se od zadobivenih opekotina drugog stupnja brzo oporaviti. Sreća je da nakon eksplozije nije izbio požar.

Oko zgrade u Vrazovoj ulici mnoštvo je ljudi, među kojima i velik dio stanara, od kojih mnogi u papučama i kućnoj odjeći. Njih su vatrogasci uz pomoć policije žurno obišli i izveli na sigurno. U u stanu Nevenke Bubaš cijelom dužinom izbijen je vanjski zid, a budući da je taj stan na najvišem, trećem katu i krovna je deka od siline eksplozije popucala te ima velika uleknuća.

Martin Barić, pročelnik karlovačkog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje, kazao je za Hinu da je vidno oštećeno osam stanova, ali da tek treba provjeriti statiku i sigurnost cijele zgrade u kojoj ima 28 stanova.

Paralelno s policijskim očevidom, stanje ispituje i Branko Čordašev, specijalist statičar, kojeg je angažirao zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić, kako bi se što žurnije ustanovili nužni koraci.

Trebamo ustanoviti hoće li trebati rušiti gornji dio zgrade ili će se krovna deka moći popraviti, a tijekom dana odlučit ćemo i o privremenim koracima, poput prekrivanja zgrade i zaštite stanova, kazao je Delić.

Svim je evakuiranim građanima Crveni križ ponudio da budu u njihovom dnevnom boravku gdje će dobiti i hranu, kaže ravnateljica Branka Hastor.

Za noćenje svih onih stanara koji nemaju rodbinu kod koje bi mogli boraviti privremeno, tek treba naći smještaj.

Policija do završetka očevida ne može potvrditi svoju prvu informaciju da je uzrok oštećenja najvjerojatnije eksplozija plinske boce.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hitna pomoć, eksplozija, karlovac, policija