A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/ericsson-zgrada-uprave-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ericsson: Prihodi pali pod pritiskom nepovoljnih valutnih tečajeva | Politika+
IT

RREZULTATI: Ericsson: Prihodi pali pod pritiskom nepovoljnih valutnih tečajeva

Prihodi ključnog odjela za mobilne mreže koji ostvaruje više od polovice prihoda kompanije porasli su četiri posto, prilagođeni za valutne razlike, što je njihov najslabiji rast u godini dana.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters


Prihodi ključnog odjela za mobilne mreže koji ostvaruje više od polovice prihoda kompanije porasli su četiri posto, prilagođeni za valutne razlike, što je njihov najslabiji rast u godini dana.

Švedski proizvođač mobilne telekomunikacijske opreme Ericsson izvijestio je da su mu prihodi u trećem tromjesečju blago pali pod utjecajem nepovoljnih valutnih tečajeva.

Prihodi su tako u promatranom razdoblju smanjeni tri posto, na 53 milijarde švedskih kruna. Ako se prilagode za utjecaj nepovoljnih valutnih tečajeva, bilježe isti postotni rast.

"Trenutno svjedočimo pritisku na prihode", konstatirao je izvršni direktor i predsjednik uprave Hans Vestberg, navodeći kao glavne razloge nepovoljan utjecaj valutnih tečajeva, smanjenu aktivnost u Japanu i sazrijevanje dvaju velikih projekata u Sjedinjenim Državama.

Prihodi ključnog odjela za mobilne mreže koji ostvaruje više od polovice prihoda kompanije porasli su četiri posto, prilagođeni za valutne razlike, što je njihov najslabiji rast u godini dana. U prethodna tri tromjesečja kretali su se u rasponu od sedam do devet posto.

Dobit prije kamata i poreza (EBIT), uključujući i zajednička ulaganja, uvećana je 36 posto, na 4,2 milijarde švedskih kruna. Bruto marža iznosila je 32,0 posto, u odnosu na 30,4 posto koliko je iznosila u prošlogodišnjem trećem tromjesečju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ericsson, telekomunikacije, Hans Vestberg