Zagreb

IZLOŽBA: Zmije i gušteri na izložbi AkTer fest na Zagrebačkom velesajmu

Od 2. do 6. listopada, na više od 2400 četvornih metara, bit će izloženo preko 250 terarija s jedinstvenim primjercima guštera, zmija, paukova, insekata i kornjača.

Piše: PolitikaPlus

Ljubitelji guštera, zmija i egzotičnih vodozemaca moći će, početkom listopada, uživati na izložbi svojih ljubimaca na AkTer festu u organizaciji hrvatskih akvarista i terarista u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma (ZV).

Od 2. do 6. listopada, na više od 2400 četvornih metara, bit će izloženo preko 250 terarija s jedinstvenim primjercima guštera, zmija, paukova, insekata i kornjača.

Među egzotičnim ljubimcima moći će se vidjeti varani, kameleoni, iguane, boe, pitoni i drugi.

U stotinjak akvarija bit će izložene i u Hrvatskoj dosad neviđene vrste egzotičnih riba te vodozemaca: električne jegulje, raže, tropske, morske i zmijoglave ribe.

Posjetitelji će o svim životinjama moći više saznati od stručnih edukatora i na predavanjama renomiranih stručnjaka poput svjetski poznatog ihtiologa Heika Blehera koji dolazi u Hrvatsku upravo zbog AkTer festa.

U sklopu izložbe AkTer festa 2013. održat će se svjetsko natjecanje za Betta ribe te prva regionalna izložba diskus riba, a po prvi puta u Hrvatskoj bit će organizirana i burza egzotičnih životinja i prateće opreme.

U četvrtak, 3. listopada, u novozagrebačkom klubu Metropolis bit će održan humanitarni rock koncert, dok će za Dječji dan, u petak, 4. listopada, najmlađi posjetitelji uživati u radionici, mađioničarskom šou i lutkarskoj predstavi.

AkTer fest tradicionalno je humanitarnog karaktera pa je sav prihod od ulaznica namijenjen domu za nezbrinutu djecu na Vrhovcu.

Izložbu podržavaju Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Grad Zagreb – Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo i Državni zavod za zaštitu prirode.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gušteri, zagrebački velesajam, AkTer fest, zmije