A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/knjige-202.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Žrtva Polanskog objavila memoare: 'Vrijeme je da ispričam svoju priču' | Politika+
Scena

KNJIGA: Žrtva Polanskog objavila memoare: 'Vrijeme je da ispričam svoju priču'

"Toliko puno je napisano o slučaju Polanski, ali nikad to nisam napisala ja koja sam u bila središtu tog slučaja", objasnila je Geimer motiv za pisanje memoara.

Piše: PolitikaPlus

Trideset i šest godina nakon nezakonitog seksualnog odnosa s redateljem Romanom Polanskim kada je imala samo 13 godina, Amerikanka Samantha Geimer je u svojim netom izdanim memoarima napisala da je vrijeme da sada, u 50-oj godini, "ispriča svoju priču" i oprosti, "ali ne zbog njega već zbog sebe same".

"Toliko puno je napisano o slučaju Polanski, ali nikad to nisam napisala ja koja sam u bila središtu tog slučaja", objasnila je Geimer motiv za pisanje memoara.

U knjizi koju je napisala zajedno sa svojim odvjetnikom i objavila pod nazivom "Djevojčica, život u sjeni Romana Polanskog", Geimer je do u detalje opisala tu večer od 10. ožujka 1977. kada ju je Polanski pozvao u kuću Jacka Nisholsona da pozira za fotografije i poslije joj ponudio alkohol i drogu. Pod utjecaj alkohola i droge te pod dojmom holivudske zvijezde, Geimer priznaje da se nije opirala njegovom seksualnom nasrtaju.

"Učinila bih bilo što samo da sve što prije završi", napisala je Geimer, opisujući kako je u automobilu, kada ju je Polanski vozio kući, lila suze.

" Roman Polanski me snimao i silovao", napisala je poslije Geimer u svom dnevniku, napominjući kako je Polanski tražio da ništa ne kaže majci.

U svoju knjigu je stavila i pismo Polanskog iz 2009. u kojem je taj redatelj i bjegunac od američkog pravosuđa napisao da "želi da zna koliko mu je žao što je tako utjecao na njezin život".

Nakon što je priznao krivnju zbog seksa s maloljetnicom, Polanski je proveo 42 dana u pritvoru zbog psihijatrijske procjene, ali je uoči izricanja kazne 1978. pobjegao iz SAD-a.

Geimer također opisuje kako se, nakon što je podnijela tužbu protiv Polanskog, našl u središtu medija i u žrvnju pravosudnog sustava, zbog čega je požalila što je ikada prijavila silovanje.

Govoreći o oprostu, istaknula je da to"nije učinila zbog njega, već zbog sebe same"

SAD je 2009. zatražio izručenje sada 80-godišnjeg francusko-poljskog redatelja koji je bio uhićen u Švicarskoj, ali su ga švicarske vlasti pustile na slobodu. Geimerova knjiga će izaći u Francuskoj 3. listopada u izdanju Michel Lafon.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ROMAN POLANSKI, SILOVANJE, Samantha Geimer