A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Mala scena raspisuje audiciju za predstavu namijenjenu djeci | Politika+
Kultura

KAZALIŠTE: Mala scena raspisuje audiciju za predstavu namijenjenu djeci

Audiciji mogu pristupiti profesionalne glumice u dobi od 25 do 40 godina, s izraženom muzikalnošću, osjećajem za ritam i pokret, te spremnošću na istraživački rad.

Piše: PolitikaPlus

Kazalište Mala scena raspisuje audiciju za novu predstavu namijenjenu djeci od 1,5 do 5 godina, autorski projekt kolektiva SKROZ (Nora Krstulović / Vedran Peternel) - 'Priča o zvuku'.

 

Audiciji mogu pristupiti profesionalne glumice u dobi od 25 do 40 godina, s izraženom muzikalnošću, osjećajem za ritam i pokret, te spremnošću na istraživački rad.

 

Za audiciju je potrebno pripremiti etidu na temu zvuka u trajanju do 3 minute.

 

Audicija će se održati u kazalištu Mala scena u ponedjeljak, 30. rujna 2013. u 15.00 sati

 

Premijera se predviđa za 13. veljače 2014. Pokusi traju od 11. studenoga do 4. prosinca, te od 7. siječnja 2014. godine

 

O predstavi:

 

“Priča o zvuku” bit će najveći izazov u dosadašnjem tijeku serijala predstava za najmlađu publiku “Priča o…”, jer za razliku od prethodnih nastavaka, govori o pojmu koji nema jedinstveno prepoznatljivu i vidljivu materijalnu pojavnost.

 

Zvuk je prvo iskustvo vanjskog svijeta što ga djeca percipiraju još u majčinu trbuhu, kao što je zvuk plača novorođenčeta prvi znak njegova dolaska na svijet. Tek rođena djeca prepoznaju i smirujuće doživljavaju majčin glas, a već s tri mjeseca poznati zvukovi (koraci, šum vode za kupku i sl.) kod njih izazivaju uzbuđenje.

 

U istoj dobi djeca počinju prepoznavati i locirati izvore zvuka i njihovu prostornost, dok će sam prostor vizualno biti u stanju percipirati tek u kasnijoj dobi. Njime se može pričati neovisno o jeziku ili podneblju; slikama neusporedivo živopisnijim i dojmljivijim od onih što ih se, pogotovo najmlađoj publici, može ispričati riječima ili (televizijskom) slikom.

 

“Priča o zvuku” bit će, nadamo se, jedna od prvih lekcija vještine koja nam je svima prijeko potrebna – one slušanja, zvučne percepcije – svijetova koji nas okružuju, drugih i drugačijih, ali i sebe samih.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predstava, kazalište, mala scena