IT

MICROSOFT: Office 365 besplatan za neprofitne organizacije i u Hrvatskoj

'Takve donacije do kraj srpnja iduće godine globalni Microsoft planira proširiti na ukupno 90 država u svijetu.'

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska je jedna od 41 države u kojima je od danas neprofitnim organizacija besplatno dostupan Microsoftov softver Office 365, izvijestili su danas iz tvrtke Microsoft Hrvatska.

Takve donacije do kraj srpnja iduće godine globalni Microsoft planira proširiti na ukupno 90 država u svijetu, navodi se u priopćenju i dodaje da se time želi svim neprofitnim organizacijama omoguće manju potrošnju vremena i novca na tehnologiju kako bi se mogli više fokusirati na svoj socijalni i humanitarni rad.

Office 365 je, kako napominju, rješenje u oblaku čije su glavne prednosti lakša IT administracija, smanjenje troškova, poboljšana komunikacija i sigurnost podataka.

Dodaju i da je prednost Officea 365 pristup svim podacima neovisno o mjestu na kojem se korisnik nalazi, kao i uređaju s kojeg pristupa, a omogućava članovima neprofitnih organizacija i dijeljenje i zajedničko korištenje kalendara, dokumenata, e-mailova te video konferencija.

Donacija Office 365 dio je redovitog doniranja koje Microsoft provodi zadnjih 30 godina, a samo u 2013. fiskalnoj godini donirano je 795 milijuna dolara u gotovini, softveru i servisima na adresu gotovo 71 tisuće neprofitnih organizacija u više od 115 država širom svijeta, napominje se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

microsoft office 365, office, microsoft