A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/facebook-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Facebook testira novu aplikaciju, ulazi na tržište mobilnog plaćanja | Politika+
IT

PROJEKT: Facebook testira novu aplikaciju, ulazi na tržište mobilnog plaćanja

Svrha je ovog proizvoda ispitati kako možemo pomoći našim partnerima u aplikacijama da pojednostave trgovinu.

Piše: PolitikaPlus

Najveća društvena mreža u svijetu Facebook planira testirati novu aplikaciju kojom se želi uključiti na tržište mobilnog plaćanja, izvijestili su europski mediji.

Facebook namjerava koristiti podatke o plaćanju koje korisnici budu dodali na svoj račun i automatski popunjavati obrasce pri kupovini mobilnim aplikacijama, navodi BBC.

Svrha je ovog proizvoda ispitati kako možemo pomoći našim partnerima u aplikacijama da pojednostave trgovinu

Čitav niz kompanija pokušava ući na tržište mobilnog plaćanja.

Iz Facebooka ističu da nova usluga neće uključivati preuzimanje obrade transakcije.

"Svrha je ovog proizvoda ispitati kako možemo pomoći našim partnerima u aplikacijama da pojednostave trgovinu", kazala je u priopćenju glasnogovornica Facebooka Tera Randall.

Dodala je da tvrtka ima "izvrstan odnos" s PayPalom, jednim od najvećih servisa za plaćanje preko interneta.

Facebook ima više od milijardu članova i pola milijarde prijava dnevno. Njegova popularnost privlači oglašivače koji žele iskoristiti taj potencijal.

Prema najnovijem poslovnom izvješću, Facebook je u tromjesečju od travnja do lipnja ove godine ostvario prihod od oglašavanja od 1,6 milijardi dolara.

Ukoliko Facebook odluči aktivirati novu aplikaciju, ona će mu omogućiti da prati koliko je njegovih korisnika uistinu kupilo proizvode partnerskih aplikacija, tumače analitičari.

"Facebook ne želi ostati puka platforma za promociju brendova (...) Žele postati mjesto na kojem se elektronska trgovina realizira", ističe za BBC Manoj Menon iz Frost & Sullivana.

"Nova aplikacija pomoći će im da pokažu oglašivačima koliko je efikasna njihova platforma u generiranju prihoda", dodaje Menon.

Neki analitičari pak sumnjaju da će korisnici povjeriti društvenoj mreži svoje financijske podatke.

"Potrošači žele sigurno, jednostavno i efikasno mobilno plaćanje i raste broj konkurenata kojima više vjeruju, uključujući PayPal, Visu (V.me) i druge", ističe Denee Carrington iz Forrester Researcha.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

aplikacija, BBC, facebook