A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/luka-sibenik-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Lučke kapetanije u akciji 'Sigurnost na moru 2013.': Pojačani nadzor polovila | Politika+
Hrvatska

PREVENCIJA : Lučke kapetanije u akciji 'Sigurnost na moru 2013.': Pojačani nadzor polovila

U prvih šest mjeseci ove godine lučke kapetanije naplatile su više od milijun kuna kazni za prekršaje.

Piše: PolitikaPlus

Osam hrvatskih lučkih kapetanija i njihove ispostave danas provode istodobnu akciju pojačane sigurnosti plovidbe na moru pod nazivom “Sigurnost na moru 2013”, u kojoj sudjeluju četiri broda lučkih kapetanija i više od 50 brodica lučkih ispostava.

 

Cilj koordinirane akcije pojačanog nadzora plovila i sigurnosti plovidbe je preventivno djelovanje, kako bi se u jeku turističke sezone, kada Jadranom plovi više od 60 tisuća stranih plovila, upozorilo na važnost pridržavanja pravila sigurnosti i prometovanja na moru.

 

Posebno se nadzire plovidba u uskim kanalima te nedozvoljeno glisiranje unutar 300 metara od obale, budući da je svake godine u tom dijelu najviše prekršaja. Upozoravaju se nesavjesni plivači i ronioci i pojačano nadziru brodovi i brodice koji prevoze putnike.

 

Riječki lučki kapeten Darko Glažar kazao je u telefonskom razgovoru da se akcija, koja traje do 20 sati, provodi uredno, da do sada na tom području nije bilo posebnih situacija te da je stanje dobro i da se propisi u većini poštuju.

 

Prema podacima iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, u prvih šest mjeseci ove godine lučke kapetanije naplatile su više od milijun kuna kazni za prekršaje, a u prošloj godini naplaćeno je 1,5 milijuna kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

lučke kapetanije, sigurnost, nadzor, brodaovi, plovila, kazne, policije, sezona