Mojbiz

MRSIĆ NAPUSTIO DVORANU: Mirando Mrsić se posvađao sa sindikatima odmah nakon osnivanja novog GSV-a!

Ribić optužio Vladu da se ponaša sektaški i svađa sa svima.

Piše: PolitikaPlus

Predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca potpisali su sporazum o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), a zatim se odmah posvadili pred novinarima, javlja HRT.

 

Sporazumom je utvrđeno da u radu novog GSV-a sudjeluje šest ministara, četiri sindikalne središnjice i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP). Najavljeno je da će se prva sjednica održati u prvoj polovici srpnja.

 

No kako će GSV u novom sastavu djelovati i hoće li se moći dogovoriti, veliko je pitanje jer su se socijalni partneri posvadili odmah nakon potpisivanja sporazuma. Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić uvrijeđeno je napustio dvoranu u Banskim dvorima u kojoj su davali izjave novinarima.

 

Mrsić je otišao nakon izjava predsjednika Matice hrvatskih sindikata Vilima Ribića, koji je optužio Vladu da se ponaša sektaški i svađa sa svima, a posebno je napao predsjednika Vlade Zorana Milanovića, kome ne može oprostiti što ga je jednom prilikom nazvao sindikalnim glavešinom.

 

Prije toga su Ribić i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever optužili Vladu da je glavni krivac što je socijalni dijalog u Hrvatskoj srozan na najnižu razinu. Ustvrdili su da se novi GSV osniva samo zato što zemlja mora imati takvo tijelo, budući da je ušla u Europsku uniju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KREŠIMIR SEVER, MIRANDO MRSIĆ, GSV, VILIM RIBIĆ