A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/edward-snowden-210.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Američki zviždač Edward Snowden otputovao iz Hong Konga za Moskvu | Politika+
IT

LET: Američki zviždač Edward Snowden otputovao iz Hong Konga za Moskvu

Mediji su ranije objavili da bi Snowden mogao zatražiti politički azil na Islandu ili u Ekvadoru.

Piše: PolitikaPlus

Američki zviždač Edward Snowden, koji je razotkrio američki program za nadzor elektroničkih komunikacija u svijetu, otputovao je u nedjelju iz Hong Konga komercijalnim letom prema Rusiji, no Moskva neće biti njegovo konačno odredište, objavio je South China Morning Post.

Vlada Hong Konga objavila je u nedjelju da je Snowden otputovao "dobrovoljno u treću državu zakonitim i uobičajenim kanalima." Poletio je sa zračne luke Chep Lap Kok u 11.04 ujutro Aeroflotovim letom SU213, koji bi trebao sletjeti u Moskvu u 17.15 sati po mjesnom vremenu.

Vlada Hong Konga objavila je da obavijestila SAD o njegovu odlasku, dodajući da ne postoji pravna osnova da bi ga u tome spriječila. Washington je u subotu od Hong Konga zatražio Snowdenovo izručenje.

Mediji su ranije objavili da bi Snowden mogao zatražiti politički azil na Islandu ili u Ekvadoru. Rusko veleposlanstvo u Pekingu nije moglo potvrditi niti zanijekati da je on na letu za Moskvu. Ruski konzulat u Hong Kongu nije želio komentirati tu informaciju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hong kong, Edward Snowden, moskva