Energetika

LIBERALIZACIJA : Borba za kupce je počela: Njemački RWE istaknuo da upravo oni nude najjeftiniju struju

'Promjena dobavljača bit će vrlo jednostavna, od građana će se tražiti samo dva potpisa.'

Piše: Ilijana Grgić

Nakon što je jučer slovenski GEN-I-a predstavio ponudu tarifnih modela svoja tri paketa, izašla je u javnost s ponudom i tvrtka RWE Energija, iza koje je njemački energetski gigant RWE.

 

Nude tri paketa s popustima od 10 do pet posto, ovisno o tome je li ugovor potpisan na tri ili jednu godine.

 

- Premda će neki korisnici moći uštedjeti više u 2013., ne želimo zavaravati građane. Realno je očekivati da će dugoročna ušteda za prosječno kućanstvo biti u rasponu od 5 do 15 posto, rekao je predsjednik Uprave RWE Energije Zoran Miliša, koji nije želio komentirati ponudu slovenskog GEN-I-a, samo je rekao kako će korisnici morati sami ocijeni koji je dobavljač pouzdaniji, jeftiniji i sigurniji u opskrbi strujom.

 

 

 

Miliša je naglasio kako će promjena dobavljača biti vrlo jednostavna, od građana će se tražiti samo dva potpisa.Na pitanje ima li u Hrvatskoj dovoljno mjesta za sve one koji žele trgovati energijom, Miliša je rekao kako ima, te kako će građani sami prepoznati  one koji će im garantirati sigurnost opskrbe.

 

- Ono što mi garantiramo je da će to biti dugoročno - istaknuo je Miliša.

 

 

 

Podsjetimo kako je uz HEP, GEN-i i REW, u borbu za potrošače, trebao upustiti i T-HT koji je nedavno u svoje registrirane djelatnosti uvrstio i energetske djelatnosti.

 

A uz online prijavu, na teren izlazi i  250 agenata RWE Energije, koji će građanima omogućiti  prodaju paketa i promjenu operatera.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

električna energija, hep, energija, REW