A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay_pride.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Povorka ponosa spremna za marširanje Zagrebom - očekuju deset tisuća sudionika! | Politika+
Hrvatska

UŽIVO: Povorka ponosa spremna za marširanje Zagrebom - očekuju deset tisuća sudionika!

Policije nema kao proteklih godina, kao što nema ni ekscesa.

Piše: Vanja Deželić

Zagreb Pride se po 12. put održava u glavnom hrvatskom gradu, a od 15 sati i polaska s Trga žrtava fašizma trebalo bi 'marširati' i do deset tisuća sudionika, što bi bila rekordna posjećenost. Pod sloganom "Ovo je zemlja za sve nas!" oko 15 sati krenula povorka u kojoj se okupilo nekoliko tisuća sudionika, među kojima i prva potpredsjednica Vlade ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i supruga premijera Milanovića, Sanja Milanović.

Trebamo dići glas i jasno dati do znanja da je ovo skup za sve, za sve obitelji. Problematično je to da se Ustav mijenja i da se rade građani prvog i drugog reda. Mi smo svi jedna velika obitelj, mi nikoga ne dijelimo

Organizatori su naglasili da je sve spremno, obraćaju se sudionicima i daju sigurnosne, kao i tehničke, savjete. Zanimljivo je da policije nema kao prethodnih godina, kao i to da nikakvih izgreda nije bilo.

- Trebamo dići glas i jasno dati do znanja da je ovo skup za sve, za sve obitelji. Problematično je to da se Ustav mijenja i da se rade građani prvog i drugog reda. Mi smo svi jedna velika obitelj, mi nikoga ne dijelimo - rekao je kooordinator udruženja Zagreb Pride, Marko Jurčić.

Okupljeni su mu zapljeskali, a u tom se trenutku moglo zamijetiti i razne domišljate transparente, kao "Svaka lezba svome jatu leti", "Danas peder, sutra suprug", "Ne boj se! Fobije su lječive", "Djeca pedera ponosna su djeca" i jedan koji se pojavljuje duži niz godina - "Policija je tu zbog vas".

Među viđenijim sudionicima Povorke trenutno se ističe tek supruga premijera Milanovića - Sonja. No očekuje se dolazak prve potpredsjednice Vlade Vesne Pusić, kao i njenih stranačkih kolega.

Povorka ponosa ove godine obilježena je i zahtjevom građanske inicijative "U ime obitelji" zbog referenduma za definiciju braka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gay, lgtbiq, povorka ponosa, zagreb, zagreb pride