A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-pride-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagreb Pride glasno poručio: Pokazat ćemo Hrvatskoj da je ovo zemlja za sve nas! | Politika+
Hrvatska

BORBA ZA PRAVA: Zagreb Pride glasno poručio: Pokazat ćemo Hrvatskoj da je ovo zemlja za sve nas!

Na 12. po redu Prideu se zbog svih zbivanja posljednjih mjeseci očekuje najveći broj sudionika dosad.

Piše: Vanja Deželić

Sve je spremno za 12. Zagreb Pride! Tematika će biti temeljena na svemu što se proteklih mjeseci žestoko propagira - negiranje svakog ljubavnog odnosa ako nije između muškarca i žene. To se 'prelilo' i na brak, koji se želi zaštititi upravo kao zajednica muškarca i žene. Stoga će Povorka i nositi naziv "Ovo je zemlja za sve nas!".

Ovo je zemlja za sve nas i ova Povorka jest za sve nas - koji smo gej ili strejt, lezbijke ili samci, samohrani roditelji ili bračni parovi koji idu na umjetnu oplodnju, za muškarce s vaginom

- Zadnjih smo tjedana ponavljali da je ovo zemlja za sve nas. Sutra u Povorci ponosa želimo to i pokazati tako što ćemo svi zajedno – lezbijke, gejevi, transrodne, interseksualne, biseksualne i queer osobe, rame uz rame, s našim strejt roditeljima, bakama i djedovima, prijateljima i prijateljicama – koračati u ime svih obitelji. Mi se želimo oduprijeti svakoj podjeli, svakoj diskriminaciji i svakom poniženju i napadu - poručuju iz Udruženja Zagreb Pride.

 

To da je ovo zemlja za sve nas znači da ova Povorka ponosa nije ni protiv koga, ni protiv ijednog građanina.

- To čak znači da Povorka nije ni protiv onih koji nas preziru i mrze i koji bi nas htjeli svesti na građane drugog reda. Ovo je zemlja za sve nas i ova Povorka jest za sve nas - koji smo gej ili strejt, lezbijke ili samci, samohrani roditelji ili bračni parovi koji idu na umjetnu oplodnju, za muškarce s vaginom, za žene koje se žele pravedno i jednostavno razvesti, za one koji pišu ćirilicom i za one koji se služe latinicom, za tradicionalne obitelji i za one koji to ne žele biti. Zagreb Pride nikada nikoga ne isključuje i neće, jer smo, naprosto, jedni drugima ljud - naglašavaju i napominju da ima mjesta za sve, samo treba naći u srcu mjesta za toleranciju, poštovanje drugih i ljubav prema bližnjemu.

Vladi RH poručujemo samo jedno, a to je da ne pristajemo i nećemo pristati ni na što ispod priznavanja našeg punog ljudskog i obiteljskog dostojanstva

Nisu propustili niti obratiti se Vladi Republike Hrvatske, čije vodeće persone misle da je njihov posao gotov onog trenutka kad Povorka stigne od mjesta A do mjesta B. Ponašaju se kao da preostale dane u godini ne trebaju brinuti o pitanjima koja se tiču LGTBIQ zajednice.

- Vladi RH poručujemo samo jedno, a to je da ne pristajemo i nećemo pristati ni na što ispod priznavanja našeg punog ljudskog i obiteljskog dostojanstva, slobode i zaštite naših obitelji i naše djece. Zagreb Pride oduvijek se borio i nastavit će se boriti, danas, i ako bude trebalo idućih deset godina, za punu bračnu i obiteljsku jednakost svih lezbijskih i gej parova - jasno i glasno su kazali vlasti što imaju reći.

A svima drugima su ponovili da postoje, da jesu obitelji i da imaju djecu, bez obzira na sve što se događa.

- Poručujemo vam još jednom: mi već jesmo obitelji, djecu već imamo i imat ćemo je, bez obzira kako nas nazivali ili htjeli prihvatiti tu životnu istinu ili ne.

U nastavku pogledajte rutu kojom će u 14. sati 15. lipnja krenuti Povorka:

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

povorka ponosa, zagreb pride, pride, gay