A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-zastava-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ravnateljica HDLU-a izrazila podršku 12. Zagreb Prideu | Politika+
Zagreb

ZNAČAJNO: Ravnateljica HDLU-a izrazila podršku 12. Zagreb Prideu

Osjetila je potrebu istupiti u javnost jer se posljednjih mjeseci događaju nemile scene, koje osporavaju jedan dio društva samo zbog toga što je "drugačiji" od većine.

Piše: Vanja Deželić

Zagreb Pride uoči 12. Povorke ponosa nailazi na brojnu podršku, od "običnih" ljudi pa do javnih lica. Tako je posljednja u nizu stigla od ravnateljice Hrvatskog društva likovnih umjetnika Gaelle Alexandre Gottwald.

Osjetila je potrebu istupiti u javnost jer se posljednjih mjeseci događaju nemile scene, koje osporavaju jedan dio društva samo zbog toga što je "drugačiji" od većine.

Prenosimo njeno pismo potpore u cijelosti:

Čast nam je da Povorka ponosa započinje okupljanjem ispred Doma hrvatskih likovnih umjetnika i da naša zgrada vizualno sudjeluje u iskazu vrijednosti koje zastupamo

Vjerujemo da svaki čovjek teži cjelovitom i slobodnom ostvarenju onoga što on jest, u svakom aspektu svojeg bića. To uključuje i spolno i rodno izražavanje. Svi mi, građani Republike Hrvatske, Ustavom imamo zajamčenu jednakost, ali u stvarnosti vidimo da tu jednakost ne uživamo svi podjednako. Nažalost, ona se danas, pokušajem uvođenja isključivih definicija u Ustav, dodatno dovodi u pitanje.

Svjesni smo kulturnih, društvenih i političkih procesa koji zahvaćaju našu mladu demokraciju te činjenicu da smo još daleko od društva gdje je čovjek jednostavno čovjek. Stoga, u ovom trenutku povijesti, vjerujemo u borbu za jednaka ljudska prava svih građanki i građana naše zemlje te u borbu protiv diskriminacije i fašizma, kao i u sekularno društvo koje svoje vrijednosti, usmjerene općoj dobrobiti, gradi na znanstvenim istinama i humanizmu.

Čast nam je da Povorka ponosa započinje okupljanjem ispred Doma hrvatskih likovnih umjetnika i da naša zgrada vizualno sudjeluje u iskazu vrijednosti koje zastupamo. Naš je interes promocija otvorenog društva te dajemo punu podršku organizatorima Zagreb Pridea.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb pride, lgtb, gay