Energetika

GRIJANJE: Grad Karlovac sufinancira ugradnju kalorimetara i razdjelnika

''Puno je kvalitetnije rješenje ugradnja mjerila toplinske energije od ugradnje razdjelnika.''

Piše: p/h

Grad Karlovac će s milijun i 141 tisućom kuna sufinancirati ugradnju razdjelnika u pet stambenih zgrada te kalorimetara u 19 zgrada čime će se omogućiti građanima da sa 50 posto uštede prijeđu na individualno mjerenje potrošnje za centralno grijanje, najavio je danas na tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Damir Jelić.

Ukupna vrijednost projekta je 2,3 milijuna kuna, što znači da na svaku kunu građana grad daje po još jednu kunu, kazao je Jelić.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je projekt sufinanciranja ugradnje razdjelnika topline i kalorimetara te termostatskih ventila u sustavu centralnog grijanja, kroz koji je u protekle dvije godine stotinjak stanova već prešlo na individualno mjerenje potrošnje, prepoznat i na nacionalnoj razini. Naime, Karlovac je u kategoriji gradova i općina u sklopu projekta ENCRO dobio drugu nagradu za energetsku učinkovitost.

Direktor Gradske toplane Inoslav Latković predložio je svim ostalim korisnicima da se odluče na investiciju za individualno mjerenje potrošnje jer se time otvara mogućnost uštede, a u Euroskoj uniji bit će i obavezno individualno mjerenje. Po njegovom savjetu, puno je kvalitetnije rješenje ugradnja kalorimetara (mjerila toplinske energije) od ugradnje razdjelnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRIJANJE, GRADSKA TOPLANA, KARLOVAC, Inoslav Latković, KALORIMETAR