A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/novi_hoteli.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Visoki upravni sud: Novi Vinodolski nezakonitim odredbama nanosio milijunsku štetu Hotelu Novi | Politika+
Tvrtke

SUDSKA ODLUKA : Visoki upravni sud: Novi Vinodolski nezakonitim odredbama nanosio milijunsku štetu Hotelu Novi

Procjena je da bi taj iznos s kamatama mogao doseći i 10 milijuna kuna

Piše: PolitikaPlus/I.G.

Visoki upravni sud donio je 24. travnja 2013. konačnu presudu koja potvrđuje da je grad Novi Vinodolski donio odredbu za komunalnu naknadu Hotelima Novi u suprotnosti s odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu. Zakonom je jasno određen iznos koji komunalna naknada ne može prelaziti a Hoteli Novi podigli su tužbu je jer naknada  prelazila propisani limit.

 

Hoteli Novi d.o.o. će pokrenuti sve zakonom dozvoljene postupke kako bi, temeljem presude Visokog Upravnog suda od 24. travnja 2013. godine, ostvarili svoje pravo na zakoniti izračun komunalne naknade i na povrat novca od grada Novi Vinodolski. Procjena je da bi taj iznos s kamatama mogao doseći i  10 milijuna kuna

- Kako su zbog opisanih ovrha, plaćanja po nezakonitim rješenjima i pokretanja stečajnih postupaka, neprijeporno oštećeni Hoteli Novi d.o.o., Hoteli Novi d.d., a u svemu tome je i oštećen grad Novi Vinodolski, onda jasno proizlazi da su odgovorne osobe grada Novi Vinodolski počinile elemente kaznenog djela zlouporabe službenog položaja i ovlaštenja iz čl. 337 st. 2 i 4 Kaznenog zakona.-  ističe odvjetnik Veljko Miljević.

 

- Presuda Visokog Upravnog suda RH od 24. travnja 2013. g. krunski je dokaz da su odgovorne osobe grada Novi Vinodolski svojim rješenjima o komunalnoj naknadi nanijele enormnu štetu. Unatoč brojnim upozorenjima, podnescima i žalbama podnesenim od naše strane. Nezakonita rješenja o komunalnoj naknadi nisu donesena slučajno i u neznanju, a i da jesu to nikoga ne opravdava. Niz naših podnesaka i upozorenja o nelegalnosti postupaka jasno ukazuju da je gradonačelnik Oleg Butković već tada bio upoznat s mogućim štetnim posljedicama svog postupanja kako za Hotele Novi tako i za grad Novi Vinodolski, rekao je član Uprave Hoteli Novi Gordan Širola, koji napominje da je kako su ovakvi potezi od strane grada Novi Vinodolski nezakoniti te je Visoki upravni sud to i potvrdio s konačnom presudom.

 

- Hoteli Novi d.o.o. će pokrenuti sve zakonom dozvoljene postupke kako bi, temeljem presude Visokog Upravnog suda od 24. travnja 2013. godine, ostvarili svoje pravo na zakoniti izračun komunalne naknade i na povrat novca od grada Novi Vinodolski. Procjena je da bi taj iznos s kamatama mogao doseći i  10 milijuna kuna, zaključio je Gordan Širola .

 

Ostaje za vidjeti što će o cjelom ovom slučaju reći gradnačelnik Oleg Butković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grad novi vinodloski, Zagreb, hoteli