Kultura

VELIKA SCENA : Vitomira Lončar uzvraća udarac Gradskom uredu za kulturu: Oni sve lažu!

Ja očekujem da pravna država počne raditi svoj posao, prije svega u Uredu za kulturu Grada Zagreba.

FOTO: Mala scena
Piše: Ilijana Grgić

Ne prestaje 'paljba' na relaciji Gradski ured za kulturu i osnivačice kazališta Mala scena Vitomire Lončar. Nakon što su se iz Kazališta Mala scena obratili javnosti pismom da im prijeti zatvaranje, a kao glavnog 'krivca' apostrofirali su Grad Zagreb i gradonačelnika, da putem Ureda za kulturu, rade sve ne bi li obustavili rad kazališta i praktično ga zatvorili, regirali su iz prozvanog ureda.

 

Pozivam ih da se očituju o mojoj žalbi, i neka se očituju zašto su nam smanjili sredstva za 55 posto u odnosu na prošlu godinu, kaže Lončar koja proziva Lušetića da on sam krši zakon jer jer je - navodi - nezakonito zaposlen u tom gradskom uredu te nema ni potrebne kvalifikacije.

U razgovoru za Politikuplus, zamjenik pročelnika Tedi Lušetić između ostalog je rekao da manje nije dobila samo Mala Scena, nego i druga dobra i kvalitetna kazališta, a zašto se zašto se digla takva buka sada, ni sam ne zna razlog, osim da se radi o predizbornoj kampanji.

 

- Svi ti podaci bili su objavljeni prije dva mjeseca, nitko se na njih nije žalio, tako da ne razumijemo ovu galamu, rekao je Lušetić. Reakciju Vitomire Lončar nije trebalo puno čekati.

 

- To što navodi gospodin Lušetić je laž. Ja sam poslala žalbu, a kao argumentaciju imam i potvrdu koja pokazuje da sam poslala žalbu. Oni se do dana današnjeg nisu očitovali o toj žalbi, izjavila je za Politikuplus Vitomira Lončar, ističući da dopise slala ne samo na Ured za Kulturu nego i u Kontrolni ured Grada Zagreba, te da sve to može potkrijepiti dokazima.

I za  sve ostale navode od strane Lušetića u cijelom tom članku Lončar ističe da su laž.

 

- Pozivam ih da se očituju o mojoj žalbi i neka se očituju zašto su nam smanjili sredstva za 55 posto u odnosu na prošlu godinu, kaže Lončar koja proziva Lušetića da on sam krši zakon jer jer je - navodi - nezakonito zaposlen u tom gradskom uredu te nema ni potrebne kvalifikacije.

 

- Ja očekujem da pravna država počne raditi svoj posao, prije svega u Uredu za kulturu Grada Zagreba, kaže na kraju Lončar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kazalište, mala scena, vitomira lončar, tedi lušetić, gradski ured za kulturu