A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/navijaci-nasilje-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Michel Platini ovo ne vidi: Nasilje, krv i razbijanje diljem Pariza! | Politika+
Sport

PROSLAVA?: Michel Platini ovo ne vidi: Nasilje, krv i razbijanje diljem Pariza!

Ovako su navijači PSG-a s policijom, izlozima, automobilima i slučajnim prolaznicima proslavili titulu koju su čekali 19 godina.

Piše: Vanja Deželić

Predsjednik Uefe Michel Platini svako malo dolazi u Hrvatsku i okolicu kako bi očitao bukvicu vodstvima nogometnih saveza "zbog gorućeg problema huliganizma, rasizma i korupcije". Dok se oko posljednjeg teško ne složiti kao gorućeg problema, oko prvo dvoje to je malo teže jer huliganski incidenti su u Hrvatskoj rijetka pojava, često su iznimka koja potvrđuje pravilo - na praznim hrvatskim stadionima nema problema.

Istina, rasizam je boljka koja se pojavi s vremena na vrijeme, ali teško je to gledati kao problem dok ga ističe osoba u čijem "dvorištu" je svega mnogo više. Francuski navijači su rasisti, bilo da je riječ o bijelcima, tamnoputima, muslimanima ili katolicima. Jedni druge vrijeđaju i ozljeđuju na tjednoj bazi u nekoliko rangova nogometnih liga.

No Platini mudro šuti i po ostatku Europe, posebno ovom istočnijem dijelu, održava predavanja i objašnjava kako se ponašati. Možda nakon ovog vikenda počne čistiti pred svojim pragom i na primjeru Francuske krene uređivati i ostale. Ako to ne učini onda neka šuti, a ako ne misli šutjeti neka ga nitko ne sluša jer očito mu nije interes iskorijeniti sve te boljke modernog nogometa o kojima priča.

Pogledajte video i sami se uvjerite kako to izgleda na francuskim ulicama dok se slavi. Akteri su policija u civilu i navijači PSG-a, koji je osvojio titulu prvaka Francuske nakon dugih 19 godina! Zamislite samo kako je dok se ne slavi...

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

michel platini, francuska, PSG