A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hdz_wallpaper.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HDZ-ov kandidat osumnjičen da je oštetio proračun za pet mil. kuna | Politika+
Hrvatska

KARLOVAC: HDZ-ov kandidat osumnjičen da je oštetio proračun za pet mil. kuna

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Ivanu Pađenu i njegovu kamenolomu u Tounju te da se veći dio zloporabe odnosi na vjerovnike odnosno nenaplaćena potraživanja.

Piše: PolitikaPlus

Zbog sumnje da je izbjegavajući obveze prema vjerovnicima i državi zlouporabio položaj i ovlasti policija je prijavila 65-godišnjeg poduzetnika s ogulinskog područja kojega tereti da je proračun oštetio za više od pet milijuna kuna.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Ivanu Pađenu i njegovu kamenolomu u Tounju te da se veći dio zloporabe odnosi na vjerovnike odnosno nenaplaćena potraživanja.

Pađen je na koalicijskoj listi HDZ-a za županijsku skupštinu, a nositelj liste Ivan Vučić (HDZ) kazao je u razgovoru za Hinu da mu je ovo prvi glas o mogućoj zlouporabi nekoga sa liste. No, dodao je da će sve tvrdnje provjeriti, ističući da žurno "slijede razgovori".

Policija je u službenom izvješću navela da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je 65-godišnjak od 1. siječnja do 25. travnja 2009. svjesno izbjegao obveze prema vjerovnicima i državnom proračunu postupajući protivno odredbama Zakona o porezu na dohodak, Zakona o porezu na dodanu vrijednost, Zakona o doprinosima i Općeg poreznog zakona.

Na taj način zlouporabio je položaj i ovlast te oštetio državni proračun za više od pet milijuna kuna, kažu u policiji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan pađen, izbori, karlovac, hdz