A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/Fabio-Martinez-Cas-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Pobačaj je puno ozbiljniji zločin nego silovanje djece od strane svećenika' | Politika+
Svijet

NADBISKUP: 'Pobačaj je puno ozbiljniji zločin nego silovanje djece od strane svećenika'

'Kada je dijete zlostavljano, njegova budućnost je uništena, no to se ne može niti usporediti s pobačajem, jer je to ubojstvo.'

Piše: PolitikaPlus

Meksički nadbiskup zgrozio je svijet kada je u propovjedi prošlog tjedna izjavio da je pobačaj puno gori zločin od silovanja djece od strane svećenika, prenosi Jutarnji list.

 

- Kada je dijete zlostavljano, njegova budućnost je uništena, no to se ne može niti usporediti s pobačajem, jer je to ubojstvo. Stoga je pobačaj puno ozbiljniji zločin od silovanja djece od strane svećenika - kazao je Fabio Martínez Castilla na misi u katedrali San Marcos u gradu Tuxtla Gutiérrez te dodao kako i pobačaj i zlostavljanje djece uzrokuju veliku štetu i da ih zbog toga treba kažnjavati.

 

Nadbiskup je kazao kako svećenicima pedofilima ne treba oprostiti, već ih treba zatvoriti i zabraniti im služenje u Crkvi, te da bi se tako trebalo odnositi prema svakom tko ide protiv slobode i dobrote prema djeci.

 

Martinez Castilla, kojeg je za nadbiskupa u svibnju prošle godine postavio bivši papa Benedikt XVI., glasan je protivnik kontracepcije i pobačaja, pa je ranije ove godine kondome nazvao 'zakrpama' koje samo potpomažu izbjegavanje odgovornosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nadbiskup meksika, Fabio Martínez Castilla, meksiko, crkva, silovanje, pobačaj