Scena

IGRAČKA: Stvarno su to napravili: Trudna udana Barbie u kompletu sa Kenom

Barbieje najpoznatija i najprodavanija lutka na svijetu te stoga i klasik među igračkama

Piše: PolitikaPlus/Ivana Horvat

'They Actually Made That'  je kanal na YouTubeu na kojem su  snimke bizarnih 'igračaka'iz prošlosti. Jedna od njih je i trudna lutka.

 

'Barbika' velikog trbuha po imenu Judith  proizvedena je početkom devedesetih godina prošlog stoljeća u SAD-u. Do otvaranja pakiranja  ne zna je li beba dječak ili djevojčica.  

 

Zanimljivo je da se ova lutka  imala i vjenčani prsten, a  a obožavatelji su mogli kupiti i Kena, njezinog muža.


'Porođaj' je također, jednostavan,  uklanjanjem stomaka, koji izgleda kao poklopac.

 

Barbieje najpoznatija i najprodavanija lutka na svijetu te stoga i klasik među igračkama. Barbie je ujedno i registrirani zaštitni znak tvrtke Mattel. A sad podaci o samoj Barbie koji mnogi ne znaju. Barbieno puno ime je Barbara Millicent Roberts.

 

U seriji romena koje je objavio Random House u 1960. njezini roditelji su dobili imena George i Margaret Roberts koji su iz izmišljenog grada Willows, Wisconsin. U romanima Randoma Housea, Barbie pohađa Willow High School, dok je u Girl Generation u izdanju Golden Books u 1999. pohađala izmišljenu Manhattanšku International High School u gradu New Yorku.

 

Barbie ima preko 40 kućnih ljubimaca, uključujući mačke i pse, konje, pandu, malog lavića i zebru. Ona je u vlasništvu širokog asortimana vozila, uključujući i ružičastih Corvette kabrioleta, prikolica i džipova. Ona također posjeduje pilotsku dozvolu, a upravlja komercijonalnim zrakoplovima, te uz to služi kao stjuardesa. 

 

Kako to sve izgleda, bolje je da sami  pogledate.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

scena, barby, lutke, bebica