Regija

NESREĆA: VIDEO U sudaru vlakova kod Beograda najmanje 22 ozlijeđenih

U spašavanju putnika sudjelovalo je osam ekipa hitne pomoći, četrdesetak vatrogasaca te osoblje Željeznica Srbije koje je iz tunela prevozilo ozlijeđene jednim od neoštećenih vagona vlaka.

Piše: PolitikaPlus

U sudaru dva putnička vlaka u tunelu kod Beograda ozlijeđeno je najmanje 22 putnika, među kojima i jedno dijete, a voditeljica odjela za izvanredne situacije u Beogradu Sanja Vuksanović Žugić ocijenila je da su samo stjecajem okolnosti izbjegnute tragične poljedice jer nije izbio požar, što je u ovakvim nesrećama čest slučaj.

U spašavanju putnika sudjelovalo je osam ekipa hitne pomoći, četrdesetak vatrogasaca te osoblje Željeznica Srbije koje je iz tunela prevozilo ozlijeđene jednim od neoštećenih vagona vlaka.

U spašavanju putnika sudjelovalo je osam ekipa hitne pomoći, četrdesetak vatrogasaca te osoblje Željeznica Srbije koje je iz tunela prevozilo ozlijeđene jednim od neoštećenih vagona vlaka

Vlakovi su se kretali u istom smjeru - jedan prema Šidu, a drugi ka Novom Sadu i Subotici, a do nesreće je došlo nakon što se prvi vlak pokvario i zaustavio u tunelu, a kad je vlakovođa uspio otkloniti kvar i pokrenuti vlak, na stražnji vagon je naletio vlak Beograd-Novi Sad-Subotica.

Sretan stjecaj okolnosti je upravo to što su se oba vlaka kretala u istom smjeru, a prema neslužbenim informacijama, ima indicija da je nesreću prouzročila ljudska greška jer nije poštivana svjetlosna signalizacija.

U oba vlaka je, prema izvješćima beogradskih medija, bilo više od 100 putnika, a ozlijeđenima je liječnička pomoć ukazana u Urgentnom centru Beograd, ortopedskoj klinici i zemunskoj bolnici.

Glasnogovornica Urgentnog centra u Beogradu Zorica Marković potvrdila je da će većina ozlijeđenih nakon ukazane pomoći biti puštena na kućno liječenje, a da "najozbiljnije ozljede" ima jedan od vlakovođa.

Zbog očevida nakon ove nesreće promet na pruzi Beograd-Novi Sad-Subotica i Beograd-Zagreb je u prekidu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srbija, prometna nesreća, beograd, sudar