Zagreb

PODRŠKA: HSU podržao Rajka Ostojića u utrci za gradonačelnika Zagreba

Sporazum je predstavio Rajko Ostojić, čiju su kandidaturu za gradonačelnika ovom prilikom podržali zagrebački umirovljenici.

Piše: Ivan Klarić
'Kao zagrebački gradonačelnik, zalagat ću se za izgradnju socijalne kohezije i solidarnosti. Grad Zagreb mora postati grad svih dobnih skupina, u kojem se nitko od naših sugrađana neće osjećati zanemaren ili zaboravljen. Jučer sam bio sa stanovnicima Odre kojima je aktualni gradonačelnik mazao oči obećavajući, po tko zna koji put, polaganje kamena temeljca za osnovnu školu. Ulaganje u obrazovanje naše djece bi trebao biti apsolutni prioritet gradske uprave, nema isprike za 100 milijardi kuna potrošenih u posljednjih 10 godina kad gradonačelnik nije u stanju izgraditi jednu školu u Odri. Važniji su nam škola i vrtić, a ne fontane.'

U prostorima zagrebačke Gradske organizacije SDP-a potpisan je okvirni sporazum između SDP-a i HSU-a o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Zagrebu. Sporazum je predstavio Rajko Ostojić, čiju su kandidaturu za gradonačelnika ovom prilikom podržali zagrebački umirovljenici. Sporazum je u ime SDP-a potpisao Davor Bernardić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb i Gradske skupštine te u ime HSU-a Višnja Fortuna, predsjednica zagrebačkog HSU-a. 

 

– Kao zagrebački gradonačelnik, zalagat ću se za izgradnju socijalne kohezije i solidarnosti. Grad Zagreb mora postati grad svih dobnih skupina, u kojem se nitko od naših sugrađana neće osjećati zanemaren ili zaboravljen. Jučer sam bio sa stanovnicima Odre kojima je aktualni gradonačelnik mazao oči obećavajući, po tko zna koji put, polaganje kamena temeljca za osnovnu školu. Ulaganje u obrazovanje naše djece bi trebao biti apsolutni prioritet gradske uprave, nema isprike za 100 milijardi kuna potrošenih u posljednjih 10 godina kad gradonačelnik nije u stanju izgraditi jednu školu u Odri. Važniji su nam škola i vrtić, a ne fontane – zaključio je Rajko Ostojić.

 

Davor Bernardić, predsjednik GO SDP-a Zagreb i Gradske skupštine, istaknuo kako je Rajko Ostojić jedini ponudio konkretan program koji je decentraliziran i usmjeren prema gradskim četvrtima.

 

– Rajko je jedini ponudio konkretne projekte koji rješavaju životne probleme na koje naši sugrađani svakodnevno nailaze. Drago mi je što su umirovljenici prepoznali i podržali njegov program te se nadamo kako ćemo njihove potrebe rješavati zajedno s novom gradskom upravom na čelu s gradonačelnikom Rajkom Ostojićem – naglasio je Bernardić. 

 

Višnja Fortuna, predsjednica zagrebačkog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika naglasila je kako je sigurna da će novi zagrebački gradonačelnik imat više sluha za umirovljenike i njihove projekte te osigurati značajnija sredstva za izgradnju socijalne infrastrukture, kao što su hospicij i centri za palijativnu skrb.

 

– Zagrebački umirovljenici trebaju promjenu, novu osobu na čelu grada koja ih sluša i rješava njihove konkretne probleme! – istaknula je Fortuna.

 

Današnjim potpisivanjem sporazuma, dogovoren je zajednički izlazak na izbore zagrebačkog SDP-a, SDP-a, HNS-a i HSU-a, a ova politička inicijativa ostaje otvorena i za ostale stranke koje žele promjene u gradu te podržavaju Platformu za razvoj Zagreba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rajko ostojić, hsu