Regija

TIVAT: Crnogorska policija pronašla muškarca koji je vrijeđao Hrvate

Na ulazu u stranačke prostorije HGI u Tivtu u četvrtak ujutro osvanule su neprimjerene poruke mržnje na nacionalnoj osnovi,

Piše: P/H

Crnogorska policija je objavila u nedjelju da je podigla prekršajnu prijavu protiv N.R. (18) iz Tivta, zbog osnovane sumnje da je prije nekoliko dana pisao uvredljive poruke ispred prostorija političke stranke Hrvatske građanske inicijativa (HGI) u Tivtu.

Na ulazu u stranačke prostorije Hrvatske građanske inicijative (HGI) u Tivtu u četvrtak ujutro osvanule su neprimjerene poruke mržnje na nacionalnoj osnovi, a na ulaznim vratima zakvačen je dio zastave sa grbom Republike Srbije. Izgred je prijavljen policiji koja je pronašla počinitelja.

Hrvatska građanska inicijativa, jedina politička stranka Hrvata u Crnoj Gori, osnovana je 2003 godine. Stranka je na posljednjim parlamentarnim izborima ostvarila povijesni rezultat osvajanjem jednog zastupničkog mandata te je postala dio koalicijske vlasti, a predsjednica HGI-a Marija Vučinović postala je ministrica u crnogorskoj vladi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Hrvatska građanska inicijativa, crna gora, tivat