Hrvatska

UNUTARSTRANAČKI: Hrelja: Jakovčić je procijenio da mu ne odgovara ministar u aferi

'To potkrepljujem nedavnom izjavom ministra Ostojića koji je rekao kako će podnijeti ostavku ako tako odluči njegov stranački šef.'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja, komentirajući ostavku ministra turizma Veljka Ostojića, izjavio je kako je Ivan Jakovčić očito procijenio da mu ministar u aferi ne odgovara u kampanji za izbore za Europski parlament i za lokalne izbore te mu je stoga poručio da podnese ostavku.

"To potkrepljujem nedavnom izjavom ministra Ostojića koji je rekao kako će podnijeti ostavku ako tako odluči njegov stranački šef, kazao je Hrelja za Hinu dodajući kako je Ostojić tu izjavio dao u kontekstu Jakovčićevog sukoba s premijerom Milanovićem.

Na pitanje kako ocjenjuje moguće IDS-ovo napuštanje vladajuće koalicije, Hrelja je rekao da bi to bila velika šteta kako za IDS tako i za Istru općenito.

"Bilo bi odgovorno da IDS zamijeni Ostojića na čelu Ministarstva turizma drugim kvalitetnim čovjekom s obzirom na to da u ovom trenutku veliki broj Istrana rade u Zagrebu na programima od velikog značaja i vrijednosti za Hrvatsku" , rekao je Silvano Hrelja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan jakovčić, silvano hrelja, HSU