IT

GLOBALNI SPORAZUM : Visa i Samsung zajedno po rješenja za ubrzanje mobilne NFC uplate

Istraživanje predviđa da će ukupno 1,95 milijardi uređaja koji podržavaju NFC biti prodano do 2017. Godine.

Piše: PolitikaPlus/I.G.

Visa i Samsung objavili su globalni sporazum koji ima potencijal značajno ubrzati dostupnost mobilnog plaćanja na globalnoj razini, 'koji spaja Visinu stručnost u plaćanju sa Samsungovim vodstvom u tehnologiji mobilnih uređaja'.

 

Ključ za široku dostupnost mobilnog plaćanja diljem svijeta je ponuditi financijskim institucijama siguran način preuzimanja podataka o platnim računima na milijune pametnih telefona

Prema sporazumu, financijske institucije koje planiraju plasirati programe mobilnog plaćanja imat će mogućnost koristiti Visa Mobile Provisioning usluge za sigurno preuzimanje podataka o platnom računu na Samsung uređaje s NFC tehnologijom.

 

Također, Samsung se složio učitavati Visa payWave aplikaciju na mobilne uređaje koji podržavaju NFC tehnologiju.

 

Visa payWave je Visina aplikacija za mobilno plaćanje koja omogućuje korisnicima beskontaktno plaćanje koristeći mobilni uređaj – odnosno mogućnost da „pokrenu val i plate“.

 

- Samsung uređaji koji uz Visu omogućuju funkcionalno plaćanje bez sumnje će biti moćni proizvodi, ponajviše na tržištima gdje mobilno plaćanje postaje uobičajeno, kaže Jim McCarthy, voditelj odjela za razvoj proizvoda, Visa Inc.

 

Ključ za široku dostupnost mobilnog plaćanja diljem svijeta je ponuditi financijskim institucijama siguran način preuzimanja podataka o platnim računima na milijune pametnih telefona.

 

- Samsung je bio pionir u NFC uređajima od 2005. i ponovno je vodeći u pružanju usluga mobilnog plaćanja. Partnerstvo s Visom predstavlja korak naprijed prema platformi globalnog mobilnog plaćanja, rekao je Won-Pyo Hong, predsjednik i voditelj Centra za medijska rješenja Samsung Electronics.

 

Near Field Communication (NFC) tehnologija je globalni komunikacijski standard koji omogućuje mobilnim uređajima da sigurno komuniciraju s terminalima za plaćanje. ABI istraživanje predviđa da će ukupno 1,95 milijardi uređaja koji podržavaju NFC biti prodano do 2017. Godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

walpay, finacije, samsung, visa, iz