A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/skupstina.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Napokon završila maratonska sjednica zagrebačke Skupštine | Politika+
Zagreb

70 TOČAKA: Napokon završila maratonska sjednica zagrebačke Skupštine

Pogledajte koje su sve odluke donijeli!

Piše: PolitikaPlus
Gradska skupština odgodila je prijedlog odluke o povećanju taksi dozvola i izmjena cijena parkiranja u Zagrebu zbog zahtjeva zastupnika da iz Gradskog ureda za promet dostave valjane razloge kojima bi se opravdalo rušenje cijena parkinga i važeće odluke Skupštine o taksistima.

Zagrebačka Gradska skupština danas je na maratonskoj sjednici na kojoj je bilo 70 točaka, prihvatila prijedlog statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Zagreba.

Prema tim izmjenama i dopunama, uz ostalo, gradski zastupnik ne može biti kazneno gonjen zbog iznesenih stajališta na skupštinskim sjednicama, a gradonačelnik imenuje i razrješuje predstavnike Grada u tijelima javnih ustanova i trgovačkih društava te ima pravo obustaviti od primjene opći akt Gradske skupštine, ako je povrijeđen zakon ili drugi propis.

Gradska skupština odgodila je prijedlog odluke o povećanju taksi dozvola i izmjena cijena parkiranja u Zagrebu zbog zahtjeva zastupnika da iz Gradskog ureda za promet dostave valjane razloge kojima bi se opravdalo rušenje cijena parkinga i važeće odluke Skupštine o taksistima.

Gradski zastupnik SDP-a Jurica Meić rekao je kako su te dvije odluke povezane i tiču se svih građana. Istaknuo je kako mu je Zagrebparking dostavio cijene od 2005. godine, od kada Zagrebački holding postoji te da je tada cijena bila osam kuna u prvoj zoni, nakon čega je povećana sto posto, na 16 kuna po satu.

"Takva je cijena bila dok je gradonačelnik Milan Bandić bio na čelu Holdinga, a nakon što je maknut iz Holdinga cijena je smanjena", kazao je Meić.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine odgodili su i prijedlog o povećanju dozvola za taksi prijevoznike s 200 na 350, što je tražio gradonačelnik Bandić.

Zastupnik HSLS-a Darinko Kosor upozorio je kako je većina taksi prijevoznika na području Zagreba u zadnjih godinu dana bila registrirana u Svetoj Nedjelji, u Zagrebačkoj Županiji te da nisu plaćali davanja i prireze Gradu Zagrebu.

"Sad su se svi javili na ovaj natječaj i ovom proširenom odlukom i oni bi bili legalizirani, nakon što su godinu dana radili ilegalno", dodao je.

Gradska skupština je odgodila prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Muellerova brega, budući da još uvijek za to nije napravljen geotehnički elaborat.

Gradska skupština odgodila je i prijedlog izmjena i dopuna odluke o komunalnom doprinosu po kojima bi se, iznimno, u postupcima ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada, ako rješenje o komunalnom doprinosu nije doneseno ili ono nije postalo izvršno, na obračun komunalnog doprinosa primijenile odredbe odluke koje su za stranku povoljnije.

Skupština je završila sjednicu imenovanjima ravnatelja nekoliko dječjih vrtića i gradskih kulturnih ustanova, među kojima su kazališta Komedija i Kerempuh.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREBAČKA SKUPŠTINA, SKUPŠTINA