A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kresimir-bubalo-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Krešimir Bubalo o stanju u gradu: Kreditni rejting Osijeka bolji od države | Politika+
Mojbiz

FINANCIJE: Krešimir Bubalo o stanju u gradu: Kreditni rejting Osijeka bolji od države

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izjavio je danas da su prošle godine sva gradska poduzeća, osim jednog, poslovala pozitivno.

Piše: PolitikaPlus

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izjavio je danas da su prošle godine sva gradska poduzeća, osim jednog, poslovala pozitivno, a kreditini rejting grada u ovom je trenutku bolji od bilo koje jedinice lokalne samouprave te od države.

Nakon sastanka s direktorima gradskih poduzeća Bubalo je rekao kako su njihovi ukupni prihodi bili oko 455 milijuna kuna, a jedino je Gradski prijevoz putnika (GPP) imao negativni financijski rezultat od 2,3 milijuna kuna. Dodao je kako je to dosad najmanji gubitak i upućuje na pozitivan trend budući da se 2009. godine, zbog velikih dugova i zajma od 240 milijuna kuna, razmišljalo i o pokretanju stečaja u toj tvrtki.

Ustvrdio je kako u odnosu prema kraju lipnja 2009. u gradskome sustavu, nakon provedene racionalizacije, ima 327 zaposlenika manje, a opseg posla sve je veći. Dodao je kako gradske investicije "idu predviđenom dinamikom po znatno manjoj cijeni nego u prijašnjim razdobljima", a budući da banke gradu nude zajmove uz kamatu od 2,1 posto, smatra kako je kreditni rejting grada bolji od bilo koje jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj, ali i od države.

Ocijenio je kako je to pokazatelj dobre i razborite politike te drukčijeg načina gospodarenja trgovačkim društvima u odnosu prema prijašnjim gradskim vlastima.

Najavio je kako će se ove godine u gradskim tvrtkama nastaviti proces razdvajanja komunalnih od tržišnih aktivnosti, ali i povećanja gradskih prihoda naplatom dugova od gradskih dužnika.

Bubalo se osvrnuo i na inicijativu osječkog Vodovoda da građane koji uredno plaćaju račune nagradi dodjelom zastava Republike Hrvatske, što je izazvalo kritike nekih političkih stranaka, rekavši kako je to "lijepa i primjerena nagrada". Inicijativu je preporučio i ostalim gradonačelnicima, ocjenjujući kako se "nacionalnog ponosa i identiteta ne smijemo stidjeti, nego to trebamo promovirati".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KREDITNI REJTING, Krešimir Bubalo, OSIJEK